Su ile karıştırıldığı zaman oksijen etkisi yaratmaktadır. Sağlık alanında ve kozmetik alanında ön plana çıkan karbonat, el ve ayak bakımı için de birçok faydası vardır. En doğal malzemelerden biridir. Doğal bakım ürünleri seven kişiler mutlaka karbonat ile yapılan cilt bakımlarını ön planda tutulmalıdır. Bir defa ciltlerine karbonat ile bakım yapan kişiler bir daha vazgeçemez. Doğru şekilde ve doğru sürede kullanıldığı zaman kısa süre içerisinde disk üzerindeki olumlu etkisini göstermeye başlar.


Ciltteki Ölü Deriyi Giderir


Karbonatın cilt üzerindeki en büyük faydalarından biri ölü deriyi giderme konusunda olmaktadır. Cildin pH dengesini korumayı sağlayan karbonat, kadınların güzellik sırları arasında yer almaktadır. Karbonatın cilde faydaları pek çok kadın tarafından bilinir. Sadece su ve karbonat kullanılarak hazırlanan bakım ürünleri bile büyük bir fayda sağlamaktadır. Hem cildinize kimyasal madde uygulamayarak bakım yapmış olursunuz hem de maliyetsiz bir şekilde cildinizi beslemiş olursunuz. Fakat hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin kullanım esnasında dikkatli davranması gerekir. Hassas ciltlere sahip kişilerde tahriş ve kızarıklık gibi problemlere sebep olabilir. Aynı zamanda hücre yenileyici özelliğe sahip olmasından kaynaklı olarak yara ve sivilce lekesi gibi oluşumların tedavi edilmesinde de çok sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Gözenekleri temizlediği için siyah nokta ve sivilce gibi oluşumların ortadan kalkması yönünde fayda sağlar. Gözaltı torbaları hem kadınların hem de erkeklerin rahatsız olduğu kurumlardan biridir. Karbonat ile birlikte bu duruma çözüm bulmak da mümkündür.


Kaşıntılı Deriyi İyileştirir


Karbonatın cilde faydaları arasında kaşıntı giderici etkisi de yer almaktadır. Alerjik oluşumlar sonucu kaşıntı gibi problemler meydana gelmektedir. Alerjik reaksiyonlar sonucu ortaya çıkan kaşıntıları tedavi etmek amacı ile karbonat çok sık tercih edilen doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Bir yemek kaşığı karbonat ile 2 yemek kaşığı su karıştırılarak vücudun kaşıntılı derisine uygulanır. Problem ortadan kalkana kadar düzenli bir şekilde uygulanmalıdır. Vücut üzerinde bulunan et benlerinin kendiliğinden düşmesi açısından da büyük bir fayda sağlamaktadır. Cilt üzerinde düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman aydınlatıcı ve renk açıcı bir özelliği mevcuttur. Sivilce ve akne gibi problemlerin tedavi edilme sürecinde en çok tercih edilen doğal yöntemlerden biri karbonat maskeleri olmaktadır. Anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu için yaraların iyileşmesi yönünde bir fayda sağlamaktadır.


Elleri Yumuşatır


Sürekli olarak bir şeyler ile temas halinde olan eller, çevresel faktörler ve kimyasal temizlik ürünleri sebebiyle yıpranmaya başlar. Bu gibi yıpranmaları tedavi etmek amacıyla karbonat çok fazla tercih edilmektedir. El üzerinde yer alan ölü deriyi ve kokuyu tamamen ortadan kaldırma konusunda büyük bir fayda sağlamaktadır. Ilık bir suyun içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ekledikten sonra ellerinizi bu suyun içerisinde ovun. Bu suyun içerisinde belirli bir süre beklettikten sonra elinizi yıkayarak nemlendirin. Cildi temizleme özelliğine sahip olduğu için hem temiz ellere hem de bakımlı ellere sahip olmak mümkün olur. Elleriniz üzerinde yer alan ölü deriyi ortadan kaldırmasından kaynaklı olarak ellerinizin rengi açılabilir. Sürekli olarak kimyasal ürünler ile temas halinde olan kişilerin mutlaka düzenli bir şekilde karbonat ile ellerini ovması gerekir. Haftanın her günü bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


Ayak Temizliği Sağlar


Ayak temizliği çok dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Karbonatın cilde faydaları arasında ayak temizliği de yer almaktadır. Anti bakteriyel bir özelliğe sahip olduğu için ayaklarınızı düzenli bir şekilde yıkadığınız zaman mantar ve bakteri gibi oluşumların ortadan kalkması mümkün olur. Bir kabın içerisine ılık su ve karbonat bekleyerek ayaklarınızı 10 dakika ile 15 dakika arasında bu suyun içerisinde beklettikten sonra kurulayınız. Ayaklarınızın temizlenmesini sağlarken aynı zamanda tırnak aralarında meydana gelen mantar gibi oluşumların tedavi edilmesinde de fayda sağlar. Bu işlemi haftada en az 2 defa gerçekleştirmeniz gerekir. Ayaklarınızın daha temiz bir hale gelmesine yardımcı olduğu için koku gibi problemlerde tamamen ortadan kalkar. Aynı zamanda ayaklarınızın üzerinde bulunan ölü derilerin ortadan kalkması konusunda da büyük bir fayda sağlamaktadır. Bakımlı ve sağlıklı ayaklara sahip olmak için düzenli bir şekilde karbonat kullanımı gereklidir.


Güneş Yanığını Giderir

Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı


Karbonatın cilt üzerinde en büyük faydalarından biri güneş yanığını giderici etkiye sahip olmasıdır. Açık tenli insanlar çok az güneşte kalsalar bile yanık gibi problemler ile karşı karşıya kalırlar. Karbonatın cilde faydaları arasında yer alan güneş yanığı giderici etkisi oluşan ağrı durumunda ortadan kaldırma konusunda büyük bir fayda sağlar. Çok kısa bir süre içerisinde ağrıyı yatıştırma özelliği mevcuttur. Duş esnasında ılık bir su içerisine karbonat ekleyerek bu şekilde vücudunuzu yıkayın. Aynı zamanda bir miktar karbonatı günlük olarak kullandığınız vücut losyonu içerisine ekleyerek vücudunuza uygulayınız. Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman güneş lekesi gibi problemlerin ortadan kalkması konusunda da büyük bir fayda sağlamaktadır. Vücut için düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman oluşan tüylerin ortadan kalkması konusunda fayda sağlayan karbonat, batık kılların çıkması konusunda da büyük bir fayda sağlamaktadır.


Doğal Deodorant


Cilt üzerinde pek çok faydası bulunan karbonatın, doğal bir deodorant olma özelliği de mevcuttur. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan terleme ve koku problemleri hem kadınların hem de erkeklerin rahatsız olduğu durumlardan biridir. Deodorant ve parfüm kullanıldığı zaman daha rahatsız edici bir koku ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple kokuyu ortadan kaldırmak için oluşumunu engellemek gerekir. Karbonat sayesinde bu durumu gerçekleştirmek mümkündür. Karbonatın cilde faydaları arasında en çok ön plana çıkan faydalarından biri olmuştur. Karbonat ile su karışımını koltuk altınıza düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman terleme gibi problemler ortadan kalkar. Bu sebeple koku oluşumunda tam olarak ortadan kalkma özelliği gösterir. El ve ayak terlemesi gibi problemler yaşayan kişilerin de düzenli olarak karbonat su karışımını kullanması ile birlikte bu problem de çözülmüş olur. 1 ay boyunca her gün karbonatlı suyu koltuk altınıza düzenli bir şekilde uygularsanız koku ve terleme gibi problemlerden kurtulmuş olursunuz.


Böcek ve Sinek Isırığını Tedavi Eder


Karbonatın cilde faydaları arasında böcek ve sinek ısırıklarını tedavi etme özelliği yer almaktadır. Böcek ve sinek ısırığı gibi bir problem ile karşı karşıya kaldığınız zaman hemen karbonatlı su karışımını sürerek kısa süre içerisinde yaranın iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Yara iyileşene kadar günde birkaç kez kullanım göstermeniz gerekir. Aynı zamanda vücudunuzda oluşan yara izlerinin ortadan kalkması konusunda da büyük bir fayda sağlamaktadır. Yara izlerine düzenli bir şekilde karbonat maskesi yaparsanız kısa süre içerisinde sonuç almanız mümkün olur. Bu sebeple cilt için son derece önemli doğal kaynaklardan biridir. Cilt problemleri yaşayan kişiler düzenli bir şekilde karbonat kullandıkları zaman problemlerden kısa  süre içerisinde kurtulurlar.