Chamonix'de Edinilen Tecrübeler Rize'ye Taşınıyor

Rize Vali Yardımcısı Abdullah Kurt ve beraberindeki heyet, Fransa'nın Chamonix kasabasında gerçekleştirilen UTMB World Series Büyük Finali'ni yerinde inceledi. Bu yıl 11-13 Eylül tarihlerinde Rize'de düzenlenecek olan Kaçkar by UTMB organizasyonunun daha başarılı geçmesi için Chamonix'de edinilen deneyimlerin Rize'deki etkinliğe yansıtılması hedefleniyor.

UTMB World Series ve Kaçkar by UTMB

UTMB World Series'in Türkiye ayağı olan Kaçkar by UTMB için geri sayım sürerken, Rize'den bir heyet, bu prestijli organizasyonun doğduğu yer olan Chamonix'i ziyaret etti. Mont-Blanc Dağı eteklerinde yapılan etkinlik, 8 farklı kategoride 11 binden fazla sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Rize Vali Yardımcısı Kurt, Chamonix'deki tecrübelerin Kaçkar by UTMB'ye katkı sağlayacağını belirtti.

Rize'nin Doğal Güzellikleri ve Misafirperverlik

Kurt, “Rize'nin kendine has özellikleri var. Şehrimizin güzelliklerini ön plana çıkarmak istiyoruz. Tüm sporcuları Kaçkar by UTMB için Rize'ye davet ediyoruz,” dedi. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk de, Chamonix'deki organizasyonun spor turizmi açısından önemine vurgu yaptı ve Kaçkar by UTMB'nin Rize için büyük kazanımlar sağlayacağını ifade etti.

Kaçkar by UTMB'nin Geleceği

Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü Alper Avluk ise, Ayder ve Kaçkarlar'ın doğal güzelliklerinin ultra trail sporcuları için önemli bir destinasyon olduğunu belirtti. “Kaçkar by UTMB'yi geçtiğimiz yıl ilk kez düzenledik. Bu yıl daha huzurlu ve keyifli geçeceğine inanıyorum,” dedi.

Rize, 11-13 Eylül tarihlerinde sporcuları muhteşem doğasıyla ağırlamaya hazırlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı