İstanbul’daki KYK Yurtlarında Yağmalama Olayı: 4 Şüpheli Tutuklama Talebiyle Adliyeye Sevk Edildi
İstanbul’un Cevizlibağ semtinde bulunan Atatürk KYK Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen eşyaların yağmalanması ve dolaplarda taciz edici mesajların yazılması olaylarıyla ilgili başlatılan soruşturmada dört şüpheli, nöbetçi hakimliğe tutuklama talebiyle sevk edildi.
Bu olayla ilgili İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatılmıştı. Gençlerin eşyalarını hedef alan ve rahatsız edici içeriklerle dolapları kirleten şahıslar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube birimleri tarafından İstanbul ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalanmıştı. Söz konusu altı şüpheli, yaşanan olayların ardından İstanbul’daki sağlık kontrolü için hastaneye götürülüp ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilmişti.
Savcılıktan Tutuklama Talebi: 4 Şüpheli Hakkında İşlem Başlatıldı
Soruşturma sürecinde, şüphelilerin ifadeleri alındı ve 4’ü Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklanmaları için sevk edildi. Diğer iki şüpheli ise yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle sevk edilen 4 şüphelinin haklarındaki işlemler ise devam ediyor.
Bu gelişmeler, öğrencilerin güvenliğini tehdit eden bu tür eylemlere karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Olayın ardından yetkililerin, benzer durumların önlenmesi için daha fazla önlem alması bekleniyor.