Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bolu’daki Grand Kartal Otel Yangını Davasında Sanıkların Savunmaları Alındı, Mahkeme Ara Verdi

    Bolu’daki Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili davanın ikinci celsesi, 78 kişinin ölümüne ve 133 yaralanmaya neden olan olayda, 32 sanık ve müştekilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Sanıklar, önceki ifadelerini tekrar ederek yetki eksikliklerinden dem vurdu. Mahkeme, duruşmaya yarına kadar ara verdi.

    Bolu'daki Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili davanın ikinci celsesi, 78

    Grand Kartal Otel Yangını Davası Devam Ediyor

    Bolu’da meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin ise yaralandığı Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili görülen davanın ikinci celsesi, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi spor salonunda gerçekleştirildi. Duruşmaya 19’u tutuklu toplam 32 sanık, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Sanıklar, davaya eklenen iddianameyle bağlantılı olarak dört yeni müşteki için savunmalarını sundu. Mahkeme heyeti duruşmaya yarına kadar ara verdi.

    Sanıkların Savunmaları

    Eski İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Mehmet Özel, “7 aydır tutukluyum, suçlamaların ne olduğunu bilmiyorum,” diyerek otelin bulunduğu bölgedeki denetim yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu vurguladı.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, daha önceki ifadelerini tekrar ederek, davanın sürecinde kendisine yapılan suçlamaları yinelemediğini belirtti.

    Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ise, “Ben bu belgeleri görmedim, dolayısıyla herhangi bir denetim hakkında sorumluluk sahibi olamam,” şeklinde konuşarak, denetimle ilgili süreçlerin kendisi tarafından gerçekleşmediğini ifade etti.

    Kimsenin Suçlu Olduğunu Kabul Etmiyorum

    İtfaiye eri İrfan Acar, otel yönetimine eksikliklerin bildirildiğini belirtirken, müdürlüğe bilgi vermek için raporun oluşturulmasının şart olmadığını dile getirdi. “Bana suç yüklenmesini kabul etmiyorum. Rüşvet iddiaları asılsızdır,” şeklinde konuştu.

    Duruşma sırasında müşteki avukatı, teknik personel şefi Tahsin Pekcan’ın avukatının çıkar çatışması durumuna neden olduğuna dikkat çekti. Mahkeme heyeti, bu konuda sanık Pekcan’a yeni bir avukat atanmasına karar verdi.

    Olay Günü Yaşananlar

    Grand Kartal Otel Müdürü Zeki Yılmaz, olay günü boyunca kimseyle telefon konuşması yapmadığını belirterek, “Resepsiyona gelene kadar kimseyle görüşmedim,” dedi. Ruhsat ve Denetim Müdürü Yeliz Erdoğan, “Bakanlık izin vermediğinde benim yetkim nedir?” diyerek, mevzuatın belirsizliklerine dikkat çekti.

    Son olarak, Tahsin Pekcan önceki savunmasını yineleyerek mahkemeye sunumunu tamamladı. Mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.