Muş'ta evlat nöbetini 259 haftadır sürdüren aileler, TBMM'den geçen ve PKK'nın silah bırakma sürecinin hukuki altyapısını oluşturacak çerçeve yasa sonrası dağdaki çocuklarına “Teslim olun, ailelerinize dönün” çağrısında bulundu.
Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten ailelerin, DEM Parti Muş İl Başkanlığı binası önünde başlattığı evlat nöbeti 259'uncu haftasında da devam etti. Aileler, TBMM'den geçen ve PKK'nın silah bırakma sürecinin hukuki altyapısını oluşturması beklenen çerçeve yasanın ardından, dağdaki çocuklarına güvenlik güçlerine teslim olmaları ve ailelerine dönmeleri çağrısında bulundu. Her hafta çarşamba günü DEM Parti Muş İl Başkanlığı önünde bir araya gelen aileler, yıllardır devam eden evlat hasretlerinin sona ermesini bekliyor. Ellerinde çocuklarının fotoğraflarını taşıyan anne ve babalar, “Artık yeter”, “Yakamızdan düşün” ve “Anneler direniyor” yazılı pankartlarla terör örgütüne tepkilerini dile getirdi.
11 yıldır oğlu Ersin'den haber alamadığını belirten anne Ayten Koçhan, evlat nöbetini sürdürmeye devam edeceğini söyledi. Koçhan, oğluna seslenerek, “Ben Ersin'in annesiyim. Oğlum 11 yıl önce gitti ve o günden bu yana kendisinden hiçbir haber alamıyorum. Oğlum, eğer beni görüyorsan ve duyuyorsan, yavrum, artık dön. Bak, biz sevinçliyiz, mutluyuz. Barış yapıldı, sizin de yolunuz açıldı. Siz neyi bekliyorsunuz? Gelin, teslim olun. Biz sizin yolunuzu gece gündüz bekliyoruz” dedi.
Çocukların örgütün içerisinde kalmasının ailelerin davası olmadığını dile getiren Koçhan, yeni yasal düzenlemenin dağdaki gençler açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Çıkarılan yasa sizin için çok büyük bir fırsat. Artık yolunuz açıldı. Gelin, teslim olun ve ailelerinize kavuşun” diye konuştu.
Kardeşi Harun Yılmaz'ın 23 yıl önce dağa götürüldüğünü belirten Mahmut Yılmaz ise TBMM'den geçen düzenlemenin kendilerini umutlandırdığını söyledi. Yılmaz, “Benim kardeşim Harun 23 yıldır gitmiş. Bu yasanın çıkmış olmasından dolayı çok mutlu olduk. Sevinçten yatamıyoruz. Yasanın yürürlüğe girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Annelerin artık ağlamamasını isteyen Yılmaz, kardeşine de çağrıda bulunarak, “Harun kardeşim, bu yasa çıktıktan sonra artık ailene kavuşabilirsin. Annen ve baban seni dört gözle bekliyor. Zaten hepimiz bu yasayı bekliyorduk. Artık ailene, kardeşlerine ve komşularına kavuşabilirsin” dedi.
Spor
Güncel
Magazin
Çerçeve yasası sonrası evlat nöbetinde yeni bir sayfa açıldı
Muş'ta 259 haftadır evlat nöbeti tutan aileler, TBMM'den geçen çerçeve yasası sonrası dağdaki çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu. Aileler, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırıldığını belirterek, umutlarını bu yeni yasal düzenlemeye bağladı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler
27 Eylül 2026 Süper Loto sonuçları belli oldu: Büyük ikramiye 568 milyon TL'yi aştı
26 Eylül Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı! 710 Milyon TL Devretti
28 Eylül Pazartesi okullar tatil mi? Yarın okul var mı, hangi illerde eğitime ara verildi?
27 Eylül Şans Topu sonuçları açıklandı! Kazandıran numaralar belli oldu
İslam Memiş’ten altın tahmini: Gram altında 7.500 TL, ons altında 5.000 dolar mesajı
26 Eylül Reyting Sonuçları Açıklandı! Güller ve Günahlar ile MasterChef Zirveyi Paylaştı





