Çekerek’te Yaz Kuran Kursu Başladı
Yozgat’ın Çekerek ilçesinde düzenlenen yaz Kuran kursu, öğrenci katılımının yoğun olmasıyla dikkat çekiyor. Çocuklar, kurs süresince hem eğleniyor hem de öğreniyor.
Kurs 7 Temmuz’da Öğrenci Kabulüne Başladı
Beyazıt Camii’nde gerçekleştirilen kurs, 7 Temmuz tarihine kadar öğrenci kayıtlarını kabul etmeye devam edecek. Kursun sona ereceği tarih ise 15 Ağustos olarak belirlenmiştir. Çekerek İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen bu eğitim programı, öğrencilere hem dini bilgileri aktarmayı hem de sosyal etkinlikler ile yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor. Öğrenciler, Kuran-ı Kerim okumayı öğrenmenin yanı sıra temel dini bilgileri, ibadetleri, ahlaki değerleri ve Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatını da öğreniyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar, ilçedeki cami ve Kuran kurslarından yoğun ilgi görüyor. Cami bahçesinde bir araya gelen çocuklar, derslerin dışında oyunlar oynayıp sosyalleşerek eğlenceli vakit geçiriyor.
Çocukları Camiye Göndermenin Önemi
Beyazıt Camii Müezzin Kayyımı Muhammed Gençarslan, yaz Kuran kurslarının başladığını ve 7 ile 22 yaş arasındaki tüm bireylerin katılım gösterebileceğini ifade etti. Gençarslan, “Vatandaşlarımızdan talebimiz, çocuklarımızı camiye göndermeleri yönündedir. Burada, ahlaki ve siyer dersleriyle birlikte Kuran-ı Kerim derslerini vermek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kursumuz toplamda 7 hafta sürecek, kayıtlarımız 7 Temmuz’a kadar açık kalacaktır. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünü unutmamalıyız. Çocuklarımızı bu yaşlarda camiye yönlendirmenin doğru bir tercih olacağına inanıyoruz. Peygamberimizin ‘Oku’ emriyle bu hizmeti yerine getirmeyi umuyoruz. Ayrıca, Peygamber Efendimizin ‘Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğreteninizdir’ sözü de bu süreçte rehberimiz olacak” şeklinde konuştu.
YOZGAT’IN ÇEKEREK İLÇESİNDEKİ YAZ KURAN KURSU, ÖĞRENCİLERİN YOĞUN KATILIMIYLA BAŞLADI. –
YOZGAT’IN ÇEKEREK İLÇESİNDEKİ YAZ KURAN KURSU, ÖĞRENCİLERİN YOĞUN KATILIMIYLA BAŞLADI. –