Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Karabük Valisi Yavuz, Sıcak Havalara Dikkat Çekerek Ormanlara Girişi Yasakladı

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, artan yaz sıcaklıklarına dikkat çekerek ormanlara girişin yasaklandığını duyurdu. 250 bin kişinin güvenliğini sağlamak amacıyla çeşitli suçlarla kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti. Yangın öncesi tedbirlere uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını da vurguladı.

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, artan yaz sıcaklıklarına dikkat çekerek ormanlara

    Vali Yavuz’dan Hava Sıcaklıklarına Dikkat Çekici Uyarı

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, artan hava sıcaklıklarına dikkat çekerek ormanlarda girişlerin yasaklandığını hatırlattı. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

    Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

    Karabük’te düzenlenen Haziran ayı asayiş ve güvenlik toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yavuz, 2025 yılının ilk altı ayının geride kaldığını belirtti. Karabük’ün güvenliği ve huzuru için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını dile getirdi.

    Yavuz, “Tüm faaliyetlerimizde Karabüklü vatandaşlarımızın huzuru ve memnuniyeti bizim önceliğimizdir.” ifadelerini kullandı. Şehirde bulunan 358 köy ve mahallede yaklaşık 250 bin kişinin can güvenliğini sağlamakla yükümlü olduklarının altını çizdi.

    Suçla Mücadele ve Kamu Güvenliği Vurgusu

    Vali, hukukun üstünlüğü çerçevesinde çeşitli alanlarda kararlılıkla mücadele edileceğini ifade etti. Terörle mücadeleden kaçakçılığa, trafik güvenliğinden aranan şahısların yakalanmasına kadar birçok konunun takip edileceğini belirtti.

    Ayrıca, Haziran ayında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet nedeniyle 16 işlem yapıldığını ve toplamda 113 bin 849 lira idari para cezası uygulandığını duyurdu. Sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonuna yönelik çalışmaların da ara vermeden devam ettiğini belirtti.

    Hayvan Barkınları ve Doğal Yaşam Alanları İyileştiriliyor

    Hayvan barınakları hakkında bilgi veren Yavuz, ilde toplamda 382 kapasiteli 3 bakım evi ve rehabilitasyon merkezi olduğunu, bu yerlerin toplam alanının 3 dekardan 57 dekara çıkarıldığını aktardı.

    Son olarak, yaz mevsimiyle birlikte artan hava sıcaklıklarının orman yangınları riskini artırdığını hatırlatarak, 2 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında orman alanlarına yürüyüş ve gezinti gibi aktiviteler için girişlerin yasaklandığını açıkladı. Yasağa uymayanlar için yasal işlemlerin başlatılacağını söyleyerek vatandaşları bilinçli olmaya davet etti.

    Toplantıya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı.