2026 FIFA Dünya Kupası’nda gecenin en büyük sürprizlerinden biri yaşandı. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Brezilya, son 16 turunda Norveç’e 2-1 mağlup olarak kupaya erken veda etti. Norveç’e tarihi zaferi getiren isim ise attığı iki golle Erling Haaland oldu.

Brezilya için bu yenilgi yalnızca bir maç kaybı olarak görülmedi. Beş kez dünya şampiyonu olan Sambacılar, 1990’dan bu yana ilk kez Dünya Kupası’nda çeyrek final göremeden elendi. Ülkede büyük hayal kırıklığı yaşanırken, maçın ardından gözler futbolcuların yüzündeki ifadeye çevrildi.

Karşılaşmanın en çok konuşulan anlarından biri Casemiro’nun maç sonu röportajı oldu. Tecrübeli orta saha oyuncusu, kendisine Brezilyalı çocukların ve taraftarların bu yenilgiden sonra nasıl ayakta kalacağı sorulunca duygularına hakim olamadı. Casemiro, Brezilya halkını hayal kırıklığına uğrattıklarını söylerken gözyaşlarını tutamadı.

Norveç ise Brezilya karşısında yalnızca tur atlamadı, kendi futbol tarihine de yeni bir sayfa açtı. Haaland’ın geç dakikalarda gelen golleri, Avrupa temsilcisini çeyrek finale taşıdı. Brezilya’da Neymar’ın uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu gol ise geri dönüş için yeterli olmadı.

Maçta Brezilya adına kaçan fırsatlar da eleştirilerin merkezine yerleşti. Bruno Guimaraes’in penaltıdan yararlanamaması ve son bölümde gelen baskının sonuç vermemesi, Sambacılar’ın turnuvaya veda etmesinde belirleyici oldu. Norveç ise daha az fırsat bulduğu gecede Haaland’ın bitiriciliğiyle sonuca gitmeyi başardı.

Brezilya cephesinde şimdi yalnızca skor değil, gelecek de tartışılıyor. 2002’den bu yana Dünya Kupası kazanamayan Brezilya’da bu sonuç, yeni bir yapılanma beklentisini daha da güçlendirdi. Carlo Ancelotti yönetimindeki takımın oyun planı ve yıldız oyuncuların performansı, ülke basınında sert şekilde eleştirilmeye başlandı.

Süper Lig'de 2026-2027 Sezonu Fikstür Çekimi Ne Zaman? Yeni Sezon Takvimi
Süper Lig'de 2026-2027 Sezonu Fikstür Çekimi Ne Zaman? Yeni Sezon Takvimi
İçeriği Görüntüle

Casemiro’nun gözyaşları ise gecenin sembolü oldu. Çünkü o an, yalnızca deneyimli bir futbolcunun üzüntüsünü değil; Brezilya’nın yıllardır süren Dünya Kupası hasretini, kaçan jenerasyonları ve milyonlarca taraftarın yıkılan umudunu da anlatıyordu.

Norveç’in çeyrek finaldeki rakibi İngiltere olacak. Brezilya ise turnuvadan erken ayrılmanın ağırlığıyla ülkesine dönecek.