Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Uygun Fiyatlı “Kampüs Mutfak” Projesi

Büyükşehir Belediyesi, gençlere destek amacıyla “Kampüs Mutfak” projesini hayata geçiriyor. Başkan Yusuf Alemdar, günlük bin öğrenciye sulu yemek sağlayacak, uygun fiyatlı bir tesisin açılacağını açıkladı. Bu uygulama, öğrencilere sağlıklı ve ekonomik yemek sunmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi, gençlere destek amacıyla "Kampüs Mutfak" projesini hayata geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, gençlerin bütçelerine destek vermek amacıyla yeni bir projeyi uygulamaya koyma kararı aldı. Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, öğrencilerin talebi doğrultusunda “Kampüs Mutfak”ın kapılarını açarak, önceki ücretsiz ulaşım hizmetine ek bir adım atıyor. Başkan Alemdar, “Kampüs alanında öğrencilere uygun fiyatlarla yemek sağlayacak projemizi tamamlamak üzeredayız” şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik anlayışını eğitim alanında da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de üniversite öğrencilerine sağladığı en iyi ulaşım fırsatının ardından, uygun fiyatlı yemek hizmeti sunacak bir tesis daha kazandırıyor. Üniversiteler Kampüsü içerisinde inşa edilen Kampüs Mutfak, her gün yüzlerce öğrenci için hazırlanan yemeklerle dolup taşacak. Bu restoran, günlük olarak bin öğün yemek verme kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı ve kısa süre içinde hizmete girmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle, kampüs içinde oluşturulan tesis, sulu yemek çeşitleriyle günlük bin kişiye hitap edebilme kapasitesine sahip. Ekonomik menüleriyle dikkat çekecek olan Kampüs Mutfak, öğrencilere sağlıklı, hijyenik ve lezzetli yemeklere bütçelerini zorlamadan ulaşma imkanı sunacak. Bunun yanı sıra, bu tesis bir yemek alanı olmanın ötesinde, öğrencilere sosyal bir alan da sağlayacak.

Başkan Alemdar, ulaşım konusundaki indirimlerin ardından ‘Kampüs Mutfak’ projesinin hayata geçmesiyle gençlerin yaşamlarını daha da kolaylaştıracaklarını ifade etti. “Gençlerimiz, bu şehrin geleceği ve en değerli hazineleridir. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve eğitimlerine katkıda bulunmak en önemli görevimizdir. Hayata geçirdiğimiz yüzde 54’lük ulaşım indirimiyle onlara bir nebze olsun destek olmuştuk. Şimdi, Üniversiteler Kampüsü’nde ‘Kampüs Mutfak’ ile uygun fiyatlı sulu yemek sunacağız” şeklinde sözlerine devam etti.

Başkan Yusuf Alemdar, gençlerin hayatlarını kolaylaştıracak her proje için destekçi olacaklarını vurgulayarak, “Gençlerimizin sağlıklı beslenmelerine ve bütçelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Amacımız, gençlerin yaşamında pozitif bir etki sağlamak ve eğitim süreçlerini daha rahat geçirmelerine yardımcı olmaktır. Gençlerimizin yanında olmaya ve onlar için yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” diye belirtti. Öğrenciler, bu keyifli ortamda zaman geçirerek ekonomik açıdan yarar sağlayabilecekleri restoranda, merakla beklenen açılışa hazırlanıyor.