Büyükçekmece’de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir operasyon sonucunda, ‘ruhsatsız silah, bıçak ve mermi bulundurma’ suçundan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahsın evinde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda silah ve merminin bulunduğu tespit edildi.
Gülboyu Caddesi üzerinde yapılan operasyonda, bir araç şüpheli bulunarak polis ekipleri tarafından durduruldu. Araçtan indirilen G.G. isimli şahsın üstünde gerçekleştiren aramada, silah ticareti amacıyla kullanıldığı belirlenen bir telefon ele geçirildi. Devam eden sorgulamalarda, şüphelinin evinde birden fazla silahın olduğunu ortaya çıktı.
Operasyonun ardından, G.G.’nin adresine düzenlenen baskında 8 adet av tüfeği, 5 adet pompalı tüfek, 5 adet tabanca, 1 adet av tüfeği fişeği, 17 adet av tüfeği şarjörü ve çok sayıda tabanca mermisi ile toplamda 27 fişek ele geçirildi. Gözaltındaki işlemleri tamamlanan G.G., ‘ruhsatsız silah, bıçak ve mermi bulundurma’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.