Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa’da Orman Yangınlarıyla Mücadele Sürüyor: 35 Hava Aracı ve 2.600 Personel Görevde

    Bursa Valiliği, orman yangınlarına karşı 35 hava aracı, bin 136 kara aracı ve 2 bin 600 personelle müdahale ederek, 12 mahallede toplam 3 bin 763 vatandaşı güvenli bir şekilde tahliye etti.

    Bursa Valiliği, orman yangınlarına karşı 35 hava aracı, bin 136

    Bursa Valiliği, devam eden orman yangınlarına karşı hem karadan hem de havadan müdahale çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Yangınlarla mücadele sürecinde kullanılan araçlar, personel sayısı ve tahliye edilen vatandaş sayıları hakkında bilgi verdi.

    İki Yöntemle Yangın Mücadelesi

    Bursa Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele için şu ana kadar 35 hava aracı, bin 136 kara aracı ve 2 bin 600 kişilik personel ile çalışmalara devam edildiğini duyurdu.

    Yangınların neden olduğu tahliyelerle ilgili yapılan açıklamada ise, şu bilgiler paylaşıldı:

    Karahıdır bölgesinde 170 hane ile 680 vatandaş, İğdir’de 220 hane ve 880 vatandaş, Ağlaşan’da 150 hane ile 250 vatandaş, Saçaklı’da 10 hane ve 35 vatandaş, Çakmak’ta 60 hane ve 250 vatandaş, Çamoğlu’nda 20 hane ile 30 vatandaş, Çatalsöğüt’te 250 hane ve 350 vatandaş, Ilıcaksu’da 30 hane ile 62 vatandaş, Dutluca’da 35 hane ve 76 vatandaş, Yakuplar’da 80 hane ile 300 vatandaş, Avdancık’ta 90 hane ve 250 vatandaş, Gedikler’de ise 200 hane ile 600 vatandaş tahliye edildi. Toplamda 12 mahallede bin 315 hane ve 3 bin 763 vatandaş güvenli bir şekilde evacuate edilmiştir.

    Yangınlarla Mücadele Devam Ediyor

    Valilik, bu aşamada da tüm ekipman, araç ve personel ile yangınla mücadele etmeye devam ettiklerini vurguladı. Bursa’ın ormanlık alanlarında yaşanan bu yangınların kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf edilmektedir.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı