Burhanettin Duran’dan CHP Liderine Tepki
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerine sert bir yanıt verdi. Duran, “Siyaset, tehditler, öfke ve kinle yürütülen bir faaliyet değildir; millete hizmet etme anlayışıyla yapılır,” şeklinde konuştu.
Siyasetin Anlamı
Duran, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, “Siyaset, halkın ve ülkenin yararına bir hizmet aracıdır; tehdit ve nefret dilini içermeyen bir süreç olmalıdır. Özgür Özel’in ‘sizi yargılayacağız’ söylemi, Cumhurbaşkanımızı kendi bakış açısıyla tehdit etmeye yönelik bir hareket olup, aslında halkın iradesine büyük bir saygısızlıktır. Bu yaklaşım, aynı zamanda cumhurbaşkanlığı makamını temsil eden devlet geleneğine karşı da bir saldırıdır,” dedi.
Demokrasi ve Liderlik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın oylarıyla seçilmiş bir lider olduğunu vurgulayan Duran, “Hiçbir koşulda darbeye teşebbüs eden veya vesayet arayışında olan güçlere boyun eğmemiştir. Bu ülkede nefret dili ve darbe odaklarına özlem değil, asırlık projelerle millete hizmet eden anlayış her zaman kazanmaktadır,” ifadelerini kullandı.
Bu açıklamalar, siyaset dilinin nasıl olması gerektiğini bir kez daha gündeme taşırken, siyasi iletişimde sorumluluğun önemini vurguluyor.