Bulanık Kaymakamı: Tarım ve Hayvancılık Potansiyelimizi Değerlendiremiyoruz

Muş’un Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, ilçenin yüksek tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çekti. Kaymakamlıkta, DAKA destekli “Soğuk Süt Zincir Projesi” hakkında muhtarlara bilgilendirme yapıldı. DAKA Koordinatörü Fuat Özkan, projenin sürdürülebilirliği için teknik çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Muş'un Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, ilçenin yüksek tarım ve

MUŞ (İHA) – Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, ilçenin tarım ve hayvancılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu potansiyeli yeterince kullanamadığımız için ekonomik katma değer oluşturamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bulanık Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına DAKA Muş İl Koordinatörü Fuat Özkan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Korkmaz’da katıldı. Toplantıda, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle uygulanan “Soğuk Süt Zincir Projesi” gündeme alındı. Kaymakam Koşansu, bu proje ile üreticilerin ve muhtarların katılımının önemine değinerek, “Yüksek tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip Bulanık’ta özellikle hayvancılık alanında önemli avantajlarımız var. Ancak, mevcut potansiyeli değerlendiremediğimiz için yeterli katma değere ulaşamıyoruz. ‘Soğuk Süt Zinciri Projesi’ sayesinde bu durumu değiştirmeyi hedefliyoruz. Toplantımız aracılığıyla, ortaya koyduğumuz projenin önemini sizlere anlatıyoruz, sizler de köylerinizdeki vatandaşları bilgilendireceksiniz” dedi.

DAKA Muş İl Koordinatörü Fuat Özkan, projenin sürdürülebilirliği için dört yıldır gerçekleştirilen teknik çalışmalar hakkında bilgi vererek, başarılı olunduğu takdirde Bulanık’a yeni yatırımların geleceğini belirtti. Muhtarlara süt toplama süreçlerinde önemli roller düştüğünü hatırlatan Özkan, “Amacımız, çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri adil bir fiyatla pazara sunmak ve işleme tesislerince hijyenik ve yeterli miktarda hammadde sağlamak. Projenin başarısı için tüm paydaşlar birlikte özverili bir şekilde çalışmaktadır. Bulanık’ın sağmal hayvan sayısı, Türkiye’deki 922 ilçe arasında dördüncü sırada yer alıyor. Tarım ve hayvancılık potansiyelimiz yüksek, fakat bunu etkili bir şekilde değerlendiremiyoruz. Sürekli süt arzı sağlamak, üreticilerimizin rekabet gücünü artırarak, gelirlerini yükseltmekte büyük önem taşıyor. Projemiz başarılı olursa, tarım ve hayvancılıkta katma değer yaratan yeni projeler de hayata geçirilecektir. Bu projelerle birçok insana iş imkânı sunma fırsatımız olacak. Bulanık’ta hayata geçirilen bu projeye hep birlikte destek vermeliyiz” şeklinde konuştu.