Bolu’daki Kurban Bayramı Hazırlıkları Durgun Başladı, Alıcı ve Satıcıda Tereddüt Var

Bolu’daki hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi durgunluk sürerken, hayvan fiyatları geçen yıla göre arttı. Serkan Biçer, alıcı ve satıcının kararsız olduğunu belirtirken, Selami Macar da uygun hayvan bulmakta zorluk yaşadığını ifade etti.

Bolu'daki hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi durgunluk sürerken, hayvan fiyatları

**Bolu’daki Kurban Bayramı Hazırlıkları: Hayvan Pazarı İle İlgili Düşüncelerin Beğenisi Düşük**

Bolu’da Kurban Bayramı yaklaşırken, hayvan pazarında istenilen hareketlilik henüz gözlemlenemiyor. Hayvanların fiyatlarının 25 bin liradan başlayıp, 250 bin liraya kadar çıktığı bu pazarda, hayvan satıcısı Serkan Biçer, “Alıcılar ve satıcılar arasında bir belirsizlik var” şeklinde konuştu.

Bolu Hayvan Pazarındaki Durgunluk

Kurban Bayramı arifesinde canlı hayvan pazarında beklenen canlanma henüz başlamadı. Küçükbaş hayvanların fiyatları 12 bin lira ile 25 bin lira arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar ise 80 bin TL ile 250 bin TL arasında müşterilerini bekliyor. Hayvan satıcıları, yer bulamama endişesiyle hayvanlarını zamanından önce pazara getirdi. Hemen hemen herkesin görüşü benzer: “Alıcılar da, satıcılar da kararsız. Fiyatlarda önemli bir artış gözlemlenmiyor.”

Fiyat Araştırmaları ve Geçen Yılın Farkları

Kurbanlık hayvan bakmaya gelen Selami Macar, bu yıl fiyatların önceki yıla göre daha yüksek olduğunu ifade ederek, “Kurbanlar bu sene biraz daha farklı görünüyor. Ne yapılacağına dair bir fikrim yok.” dedi.

Üretici Serkan Biçer, mevcut durumu değerlendirerek, “Hayvanlarımızı erken getirmek zorunda kaldık. Yoğunluk bir süre sonra artacak. Daha önceki yıllara göre umutluyuz. Burada fiyatlar genelde daha makul. Küçükbaş hayvanların fiyatı 12 bin ile 25 bin lira arasında, tokluların fiyatı ise 17 bin ile 25 bin lira arasında. Kuzular 12 bin ile 18 bin lira arasında satılmakta. Büyükbaşlarda fiyatlar ise 80 bin ile 250 bin arasında değişiyor. Geçen gün burada bir miktar yoğunluk olmuştu çünkü burası Bolu’nun ana pazarı.”

Kurbanlık Alımında Beklenen Hareketlilik

Bir başka üretici Sezgin Çakır, “Arkadaşlarının belirttiği gibi, yer sıkıntısı sebebiyle erken geldik. Müşterilerimizi bekliyoruz. Önümüzdeki hafta daha fazla hareketlilik bekliyoruz.” dedi. Ayrıca, koç, koyun ve keçi satışlarının yapıldığını ve kesim hizmeti sunduklarını da belirtti.

Selami Macar ise pazara gelip küçükbaş hayvan almak istediğini söyledi. “Eğer cebime uygun bir hayvan bulabilirsem almayı düşünürüm. Beklediğimiz fiyat aralığı 10 bin ile 15 bin lira ama bu sene fiyatlar 20-25 bin lira civarına çıkmış gözüküyor. Geçen seneki ya da küçükbaş hayvanı 8 bin liraya almıştım, bu sene aynı hayvanın fiyatı 15 bin lira olarak görünüyor.” ifadelerini kullandı.