Bodrum’daki Halk Plajları Yaz Sezonuna Hazır
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği halk plajları yaz sezonuna hazırlıklarını tamamladı.
Bodrum Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından nisan ayında başlayan plaj düzenleme faaliyetleri büyük ölçüde sona erdi. Toplamda 61 halk plajı, 9’unun mavi bayraklı olduğu bu plajlar, yaz mevsimine uygun hale getirildi. Kalan 6 plajda ise son rötuşlar yapılmakta. Plaj düzenlemeleri çerçevesinde öncelikli olarak zemin ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi. Ayrıca, plajlardaki şemsiye, soyunma kabinleri, duşlar ve tuvaletlerin bakım ve onarımları yapılarak, yenileme işlemleri tamamlandı. Güvenliği artırmak amacıyla emniyet şamandıraları ve cankurtaran kulübeleri de güncellenerek daha güvenilir bir hale getirildi. Engelli bireylerin denize erişimini kolaylaştırmak için, belirli plajlarda denize iniş rampaları ve gerekli ekipmanların yenileme işlemleri de gerçekleştirildi.
Bodrum Belediyesine ait olan 9 mavi bayraklı plajın yanı sıra, Bodrum Belediye AŞ’nin işletmesi altında olan ve şezlong yerleşimleri tamamlanmış 18 halk plajı da yaz mevsimi için hazır duruma getirildi ve kamuoyunun hizmetine sunuldu.