HAKKARİ (İHA) – Yüksekova ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekiplerin açtığı yollarda “kar tünelleri” oluştu.
Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesindeki karla mücadele ekipleri, olumsuz hava koşulları dolayısıyla ulaşıma kapanan yolları açmak için seferber oldu. Özellikle yüksek rakımlı bölgelere ulaşım sağlayan güzergahlarda yoğun bir mesai harcayan ekipler, zorlu doğa şartlarıyla mücadele etmektedir.
İş makinelerinin kar kütleleri arasında ilerlemekte zorluk çektiği bazı bölgelerde, çalışma yapılan yerlerde kar kalınlığının 3 metreyi aştığı görüldü. Ekiplerin hummalı çalışmaları sayesinde açılan yollarda oluşan kar tünelleri, bölgedeki yağışın şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Dondurucu soğuklara rağmen ilçenin birçok noktasında faaliyetlerini sürdüren saha personeli, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin ulaşım sıkıntısı yaşamaması için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi. Yol temizleme ve genişletme işlemlerinin, hava şartlarına bağlı olarak stratejik noktalarda sürdürüleceği ifade edildi. İhlas Haber Ajansı






