Maximiles Black 37. The Bodrum Cup’ta Coşkulu İkinci Gün
Ege’nin tarih dolu sularında bu yıl 37. kez gerçekleştirilen Maximiles Black 37. The Bodrum Cup’ın ikinci yarış günü, Yalıkavak-Iasos arasında başladı. 14 millik Ruins Etabı, bu yıl “Nesillerce” temasıyla geçmişle bugünü aynı parkurda buluşturdu.
Sabahın ilk ışıklarıyla Yalıkavak Marina’dan verilen startın ardından yelkenciler, kuzeydoğu yönünde rüzgarın yardımıyla yarışmaya başladı. Farklı tipteki teknelerin birbiriyle mücadelesi, denizcilerin stratejik hamleleri ve ustalık gerektiren manevralarıyla izleyicilere eşsiz bir görsel şölen sundu. The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Iasos rotasının yeniden programa alınmasının büyük bir anlam taşıdığına dikkat çekti.
Heyecan Verici Bir Anlam Taşıyor
Uysal, “Iasos, The Bodrum Cup tarihinde her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Yıllar sonra yine bu rotada yarışmak, bizim için sadece bir yarış değil, geçmişle bağlantı kurmak demektir. ‘Nesillerce’ temasının en belirgin yansımalarını bu etapta görmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Kültürel Mirasın Temsili
The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, Iasos etabının Bodrum’un denizcilik geleneği üzerindeki etkilerini hatırlattığını vurguladı. Aras, “Iasos, Ege’nin en eski liman şehirlerinden biri. The Bodrum Cup rotasında geri dönmesi, kültürel mirasımızın sürekliliğini temsil ediyor. ‘Nesillerce’ diyerek çıktığımız bu yolda, geçmişteki rotaları bugünün yelkencileriyle birlikte yeniden yaşamak bizim açımızdan çok değerli” dedi.
Denizle Birlikte Olmanın Mutluluğu
Cactus Hotels Grup Yönetim Kurulu Üyesi Nurçe Erben, bu yılki etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendileri için anlamlı olduğunu ifade etti. Erben, “Bodrum’un denizle iç içe ruhunu hissettiğimiz bu özel akşamda aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ruins Luxury Resort olarak The Bodrum Cup’a ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Rüzgarınız bol olsun, yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.
The Bodrum Cup’taki bu ikinci yarış günü, hem geçmişe yolculuk hem de denizciliğin ruhunu yaşatma anlamında önemli bir anı olarak kaydedildi.
MAXİMİLES BLACK 37. THE BODRUM CUP’IN İKİNCİ YARIŞ GÜNÜ, EGE’NİN TARİH KOKAN SULARINDA BAŞLADI. YALIKAVAK – IASOS ARASINDA 14 MİLLİK PARKURDA GERÇEKLEŞTİRİLEN RUİNS ETABI, BU YIL “NESİLLERCE” TEMASIYLA GEÇMİŞ İLE BUGÜNÜ AYNI ROTADA BULUŞTURDU.
SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA MAXİMİLES BLACK 37. THE BODRUM CUP’IN YALIKAVAK MARİNA’DAN VERİLEN STARTIYLA BİRLİKTE YELKENCİLER, KUZEYDOĞU YÖNÜNDE RÜZGARLA YARIŞTI.
FARKLI TİPTEKİ TEKNELERİN MÜCADELE ETTİĞİ ETAPTA, DENİZCİLER STRATEJİK HAMLELERİ VE USTALIK DOLU MANEVRALARIYLA İZLEYENLERE GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNDU.
MAXİMİLES BLACK 37. THE BODRUM CUP’IN İKİNCİ YARIŞ GÜNÜ, EGE’NİN TARİH KOKAN SULARINDA BAŞLADI.
THE BODRUM CUP ORGANİZASYON KOMİTESİ BAŞKANI SÜLEYMAN UYSAL, İKİNCİ YARIŞ GÜNÜNE İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMADA, IASOS ROTASININ YENİDEN PROGRAMA ALINMASININ ÖZEL BİR ANLAM TAŞIDIĞINI BELİRTTİ.