Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, 2025 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilen güvenlik operasyonları sonucunda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi ve çeşitli suçlamalarla aranan 30 kişi tutuklandı.
Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde, Suç ve Suçlularla Mücadele kapsamında 6136 sayılı Kanun’a aykırı olarak toplam 35 adet ateşli silah ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretiyle mücadele çerçevesinde de 80 kişiye yönelik adli süreç başlatıldı.
Kentteki okul çevreleri ve parklar gibi çeşitli bölgelerde yapılan denetimler sırasında, aranan 83 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin arasından 30’uyla ilgili olarak emniyet işlemleri tamamlandı ve bu şahıslar adli makamlara sevk edildi. Sonrasında, mahkeme kararı ile tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderilen 30 kişi, adalet sisteminin bir parçası olarak işlemlerine devam edilecek.