Bingöl’de Kurban Bayramı Süresince Jandarma, Aranan 390 Şüpheliyi Ele Geçirdi

Bingöl’de Kurban Bayramı boyunca jandarma ekipleri, 221 uygulama noktasında yoğun bir denetim gerçekleştirerek 390 şüpheliyi yakaladı. 35 bin 297 kişi ve 11 bin 77 araç sorgulanırken, kaçak tütün ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bingöl'de Kurban Bayramı boyunca jandarma ekipleri, 221 uygulama noktasında yoğun

Bingöl’de Kurban Bayramı’nda Jandarma Operasyonları

Bingöl’de Kurban Bayramı süresince jandarma tarafından yürütülen uygulamalarda 390 şüpheli başarılı bir şekilde yakalandı.

Güvenlik İçin Yoğun Çalışma

Bayram boyunca İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgedeki huzurun sağlanması amacıyla etkin bir şekilde gece gündüz çalıştı. Bu kapsamda, 221 farklı uygulama noktasında 1.286 ekip ve toplam 492 personel hizmet verdi. Yapılan kontrollerde, toplamda 35.297 şahıs ve 11.077 araç detaylı bir şekilde sorgulandı. Bunun yanı sıra, 128 okul çevresi, 32 park ve bahçe, 81 metruk bina ile 13 işletme de denetim altına alındı.

Yapılan İşlemler ve Ele Geçirilen Maddeler

Uygulamalar neticesinde 390 aranan kişi gözaltına alınırken, 2 kişi hakkında adli, 1 kişi hakkında ise idari işlem gerçekleştirildi. Jandarma, 181 araca 504.804 TL tutarında idari para cezası uyguladı. Ayrıca, 1 hacizli araç ele geçirilirken, 38 araç trafikten men edildi.

Bunların yanı sıra operasyonlar sırasında 9 gram esrar, 5 gram bonzai, 700 kök kenevir ve 21 kilogram kaçak tütün de ele geçirildi.