Bilecik’te Dev Pullu Sazanları Suya Bırakarak Balık Severlere Örnek Oldular

Bilecik’te Kerim Çelikbilek ve arkadaşları, 13 kilo ağırlığında dev pullu sazanları yakaladıktan sonra bırakmayı tercih etti. Çelikbilek, balık tutanları da avlarını suya geri salmaları konusunda uyardı. “Gelecek nesiller için avımıza saygı göstermeliyiz” dedi.

Bilecik'te Kerim Çelikbilek ve arkadaşları, 13 kilo ağırlığında dev pullu

Devasa Pullu Sazanlar Geri Suya Bırakıldı

Bilecik’te, arkadaşlarıyla birlikte önemli bir balıkçılık etkinliğine katılan Kerim Çelikbilek, yakaladıkları çekici pullu sazanları suya geri salarak dikkatleri üzerine çekti. En büyüklerinin 13 kilogram ağırlığında olduğu bu dev balıklar, suya salınarak doğal yaşamlarına geri döndü.

Pelitözü Gölpark’ta, kamp kuran Kerim Çelikbilek, Ertan Güney ve Hasan Hüseyin Karabulut, sabah erken saatlerde oltalarındaki balık sesiyle uyandı. Üç arkadaşın oltalarına sırasıyla 8, 9 ve 13 kiloluk 3 dev pullu sazan takıldı. Uzun bir mücadele sonunda balıkları kıyıya çeken grup, sevinçle fotoğraflar çektikten sonra bu muhteşem örnekleri yeniden suya bıraktı.

Balıkçılığın Sırrı: Doğaya Saygı

13 kilogramlık pullu sazanı yakalayan Kerim Çelikbilek, “Son üç gündür Pelitözü Gölpark’ta kamp yapıyoruz. Bursa İnegöl’den gelen Ertan ve Kütahya’dan gelen Hasan arkadaşlarımızla zorlu ama keyifli bir süreç yaşadık. Gece çok güzel geçti ve üç tane pullu sazan yakaladık. Balıkları alıp yeniden suya bıraktık. Burası için en önemli isteğimiz, balık tutmaya gelen arkadaşların yakaladıkları balıkları geri bırakmaları. Çünkü göletimizde balık yetişmiyor. Kendi anaç balıklarımız var, onları almak yerine fotoğraf ve video çekerek geri salıyoruz. Dileğimiz, gelecek nesillerin de balıklara ulaşabilmesi” ifadelerini kullandı.

Saygılı Avcılar

Ertan Güney ise yakaladıkları balıkların boyutunu paylaşarak, “Üç balığımız var. İlk balık 70 santim, 9 kilo, ikincisi 8 kilo ve üçüncüsü 13 kilo civarında. Bunları tekrar sularda bıraktık. Biz balık avına saygı gösteren kişileriz” açıklamasında bulundu.

Son olarak, Kerim Çelikbilek, balıkları göletin içinden almak için izledikleri yöntemi anlattı: “Göletimizde ot çok fazla olduğu için oltaya gelen balığı uzaktan, botla almak zorundayız. Böylece balığın ağzında kanca kalmıyor ve misina kopmuyor. Her vuran balığa, ister 2 kilo olsun, botla gidip alıyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı