Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bilecik’te 2025 Ekim Ayında Konut Satışları Geçen Yıla Göre Yüzde 8,1 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Bilecik’te 2025 Ekim ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 artış göstererek 389’a ulaştı. İlk el satışlar 176, ikinci el satışlar ise 213 olarak kaydedildi. İpotekli satışlar geçen yıla göre yüzde 68,1 artarken, Türkiye genelinde satışlar yüzde 0,5 düştü.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    **Bilecik’te Konut Satışları Yükselişte**

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Bilecik’te 2025 yılının Ekim ayında konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artış gösterdi.

    **2025 Ekim’de Konut Satışları Artış Gösterdi**

    TÜİK’in verilerine göre, Bilecik’teki konut satışları Ekim 2025’te 389 adet olarak kaydedildi. Bu rakam, 2024 yılının Ekim ayına kıyasla yüzde 8,1 oranında bir artışı temsil ediyor.

    **Satışların Dağılımı: İlk ve İkinci El**

    Belirtilen dönemde, Bilecik’te 2025 yılı Ekim ayında toplamda 389 konut satışı gerçekleşti. Bu satışların 176’sı ilk defa satışa sunulan konutlar, 213’ü ise ikinci el konutlar olarak gerçekleştirildi. Ayrıca, ipotekli satışlarla ilgili verilerde de dikkat çekici bir artış yaşandı. Geçen yılın aynı dönemine oranla, ipotekli konut satışları yüzde 68,1 artarak 79 adede ulaştı. Diğer satışlar ise yüzde 1,0 oranında azalarak 310 adede geriledi. İpotekli satışlar içinde ilk el konutlar 30, ikinci el konutlar ise 49 adet olarak kaydedildi.

    **Türkiye Genelinde Durum: Küçük Bir Düşüş**

    Öte yandan, Türkiye genelinde konut satışları Ekim 2025 itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüşle 164 bin 306 olarak belirlendi. Bu durum, genel konut piyasası açısından farklılık gösteriyor.

    Bilecik’teki bu artış, yerel emlak piyasasında olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.