Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilecik Valisi Sözer, Yangından Zarar Gören Köylerdeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Sakarya’da başlayıp Bilecik’teki 9 köyü etkileyen orman yangını sonrası, Kaşıkçı ve Köprücek köylerinde yürütülen iyileşme çalışmalarını yerinde inceledi. Vali, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik yürütülen koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Sakarya'da başlayıp Bilecik'teki 9 köyü

Yangından Etkilenen Köylerde Çalışmalar Sürüyor

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Kaşıkçı ve Köprücek gibi yangından etkilenen köylerde yürütülen iyileştirme çalışmalarını yakından takip ediyor.

Taraklı’da Başlayan Yangın Bilecik’i Etkiledi

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bilecik’in Gölpazarı ilçesindeki dokuz köyü de tesiri altına aldı. Üç gün boyunca kara ve hava ekipleri, binlerce kişiyle birlikte alevleri kontrol altına almaya çalıştı. Yağışların etkisiyle yangın kısmen kontrol altına alınırken, Köprücek, Tongurlar ve Soğucakpınar köyleri tamamen yandı ve ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ olarak ilan edildi.

Vali Sözer, Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Kaşıkçı köyünde halkla buluşan Vali Sözer, geçici barınma merkezlerini ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. İhtiyaçların zamanında karşılanması ve sürecin sağlıklı ilerlemesi amacıyla tüm birimlerle koordineli bir şekilde çalışan Vali Sözer, “Sahadaki kararlılık ve hassasiyetle sürdürülen çalışmalar, bölgedeki iyileşme sürecine büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Yangın sonrası destek ve dayanışma ile bölgede yaşanan zararların en kısa sürede telafi edilmesi hedefleniyor.