Sivas'ın İmranlı ilçesinde gerçekleşen bir olay, birçok kişinin kalbini ısıttı. İmranlı Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak görev yapan 32 yaşındaki Şerif Koç, girdiği markette zeminlerin yeni paspaslandığını görünce duyarlılık göstererek ayakkabılarını çıkarttı. Marketin güvenlik kameralarına yansıyan bu görüntü, izleyenlerin takdirini kazandı.
İmranlı Belediye Başkanı Ali Ürek, Şerif Koç'un bu örnek davranışını ödüllendirmeden geçmedi. Koç'u makamında kabul eden Ürek, ona bir takdir plaketi vererek düşünceli tutumundan dolayı teşekkür etti. Koç, markete girdiğinde ayakkabılarının çamurlu olduğunu fark ettiğini, geri çıkmanın mümkün olmadığını belirtti. Ayakkabılarını eline alarak çıkışa kadar taşıdığını söyleyen Koç, ‘Arkadaşlarım giymemi önerdi ama gönlüm buna elvermedi' dedi.
Başkan Ürek, personelinin temiz kalbini yansıttığını ifade ederek, ‘Bugün hep birlikte güzel bir an yaşadık. Şerif kardeşimiz, Anadolu'nun saf ve temiz kalbini gözler önüne serdi. Kendisiyle aynı mesaiyi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Ona teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.





