Alışveriş Hareketliliği Arttı
Kurban Bayramı'na yaklaşırken, Ankara'da bulunan Ulus Hali'nde alışveriş hareketliliği gözle görülür şekilde arttı. Vatandaşlar, bayram hazırlıklarını sürdürürken, tarihi halin yoğunluğu sabah saatlerinden itibaren belirginleşti.
Esnafların Beklentileri
Hal esnaflarından Muhammed Akif Tekin, bu yılki yoğunluğun geçmiş yıllara göre daha düşük olduğunu belirtirken, 'Bayramdan önceki yoğunluğumuz bu sefer çok iyi değil, geçen seneler daha iyiydi. Bu sene devlet tatili çok verdiği için insanlar erken köye gitti, memleketi erken ziyaret etti.' dedi. Normalde arife gününe kadar yoğunluk beklediklerini ancak bu yıl biraz daha az olduğunu ifade etti.
Esnafların Görüşleri
Diğer bir esnaf olan Yasin Yüksel, bayrama kısa süre kala hareketlilik yaşandığını aktarırken, 'Bayramdan bir gün iki gün öncesi bir yoğunluk var. Şu an vatandaş 9 gün tatil olduğu için köylere gidiyor, tatile gidiyorlar.' şeklinde konuştu. Yüksel, yarından sonra bu yoğunluğun azalacağına dikkat çekti.
Vatandaşların Alışveriş Deneyimleri
Alışveriş yapan Poyraz Atman, ekonomik şartların bayram alışverişini olumsuz etkilediğini belirterek, 'Almak istediğiniz her şeye ulaşamıyorsunuz.' dedi. Diğer bir vatandaş Emine Avcı ise, eski bayramların daha güzel olduğunu ifade ederek, bu bayram kurban keseceğini ve köyde annesini ziyaret edeceğini dile getirdi.





