Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 27. Yıl Kutlaması
Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Merkez Müdürü olan Prof. Dr. Birol Özer, yıl boyunca sağladıkları sağlık hizmetlerine dikkat çekerek, yıllık ortalama 500 bin poliklinik hizmeti sunduklarını, 50 bin hastanın yatarak tedavi edildiğini ve 20 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirildiğini bildirdi. Ayrıca, 3 milyondan fazla laboratuvar tetkiki yapıldığını ifade etti.
Kutlama Töreninin Detayları
Merkez, kuruluşunun 27. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladı. Etkinlik, üniversitenin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın mesajının okunmasıyla başladı. Prof. Dr. Birol Özer, açılış konuşmasında Hastane’nin köklerinin 1980 yılına dayandığını, Türkiye’deki ilk hastane ve diyaliz merkezinin de bu süreçte kurulduğunu belirtti. 1993 yılında Başkent Üniversitesi’nin kurulmasının sağlık alanında bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi.
Tarihçe ve Gelişim Süreci
Prof. Dr. Özer, 1993-1994 yıllarında Adana’daki merkezin yalnızca 3-4 diyaliz makinesi ile faaliyet göstermeye başladığını ve zamanla Yüreğir’de açılan 376 yatak kapasiteli hastane ile büyük bir sağlık kompleksi haline dönüştüğünü belirtti. Merkezin sunduğu hizmetin kalitesini ve doktor kadrosunun yetkinliğini vurguladı.
Özer, “2002 yılında Seyhan Hastanesi’nin eklenmesiyle yatak kapasitemiz 576’ya yükseldi. 2006’da yeni binalar açarak hizmet alanımızı genişlettik ve 2017’de Adana’nın batısında da vatandaşlarımıza poliklinik hizmeti sunmaya başladık. Yakın gelecekte Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi açılacak ve toplam yatak kapasitemiz 776’ya çıkacaktır” dedi.
Sağlık Hizmetinin Büyüklüğü
Toplam 10 bin 700 insan için istihdam sağlayan merkezin bugüne kadar 800’den fazla çalışanı emekliye ayırdığını belirten Özer, şu an 78 ilden 2 bin 150 kişinin merkeze hizmet verdiğini aktardı. “Kurulduğundan bu yana 1 milyon 912 bin 212 kişi merkezimize başvurdu. Bu, Türkiye’de yaşayan her 44 kişiden birinin buradan hizmet aldığını gösteriyor” dedi.
Ayrıca, mevcut akademik kadrosuna da dikkat çeken Prof. Dr. Özer, 122 doçent ve profesörle çalıştıklarını, düzenlenen sağlık eğitimi programlarına da değindi.
Teşekkür ve Plaket Töreni
Prof. Dr. Özer, programın sonunda, kurucu Prof. Dr. Mehmet Haberal başta olmak üzere birçok kişiye teşekkür etti. 26. yılını dolduran çalışanlar için plaket ve hediyelerin takdim edildiği etkinlik, yemekli bir programla son buldu. “Bu zorlu süreçte bizimle birlikte çalışan tüm ekibe teşekkür ediyorum. Sizlerle bu yolculuk çok değerli” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
BOLU GRAND KARTAL OTEL’DE 78 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİĞİ, 133 KİŞİNİN İSE YARALANDIĞI YANGIN FACİASINA İLİŞKİN YARGILANAN 32 SANIĞIN DURUŞMASI GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA BAŞLADI.
BOLU GRAND KARTAL OTEL’DE 78 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİĞİ, 133 KİŞİNİN İSE YARALANDIĞI YANGIN FACİASINA İLİŞKİN YARGILANAN 32 SANIĞIN DURUŞMASI GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA BAŞLADI.