Afet Bilinci İçin Tatbikatlar Gerçekleştiriliyor
Millî Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen “Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare” projesi kapsamında, Ekim ayının teması olan “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” ile ilgili olaylar çerçevesinde Bandırma’daki tüm eğitim kurumlarında eş zamanlı bir tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Bu tatbikat, öğrencilere afet durumlarında bilinç kazandırmak ve risk anında doğru davranış geliştirme yeteneklerini artırmak amacıyla planlandı. Tatbikat senaryosuna göre verilen alarm sonrasında, öğrenciler, eğitimcilerinin yönlendirmeleriyle sınıflarını düzenli ve güvenli bir şeklide terk etti.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Ekim ayı boyunca ilgili etkinliklerin okul ve diğer eğitim kurumlarında devam edeceği bilgisi verildi.
ANTALYA’NIN ALANYA İLÇESİNDE MEYDANA GELEN CİNAYET OLAYINDA BİR KİŞİ ÇIKAN KAVGANIN ARDINDAN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ. CİNAYETİN ARDINDAN ŞÜPHELİLERİN, CANSIZ BEDENİ ORMANLIK VE SARP ARAZİDE BULUNAN BİR UÇURUMA ATTIKLARI ORTAYA ÇIKTI.
OLAYLA BAĞLANTILI OLDUKLARI TESPİT EDİLEN 7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINARAK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.
OLAYIN ARDINDAN YAPILAN TEKNİK VE SAHA ÇALIŞMALARI SONUCU ŞÜPHELİLER TESPİT EDİLEREK POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI.
CİNAYETİN ARDINDAN PANİKLEYEN ŞÜPHELİLER, KOÇAK’IN CANSIZ BEDENİNİ OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTIRARAK PAŞAKÖY MAHALLESİ YAKINLARINDAKİ SARP VE ORMANLIK ALANDA BULUNAN DERİN BİR UÇURUMA ATTI.
YUSUF KOÇAK (32)
OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİNİN YAPTIĞI ÇALIŞMANIN ARDINDAN, GECE SAAT 01.00 SIRALARINDA EKİPLERİNİN KOORDİNASYONUYLA CESET UÇURUMDAN ÇIKARILDI. KOÇAK’IN CANSIZ BEDENİ, OTOPSİ YAPILMAK ÜZERE ALANYA BELEDİYESİ’NE AİT MORGA KALDIRILDI.