Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de Meydana Gelen 6.1 Büyüklüğündeki Deprem Manisa’da Hasara Yol Açtı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğündeki deprem, Manisa’da da hasara yol açtı. Manisa Valiliği, çeşitli mahallelerde evlerin hasar gördüğünü ve yolda göçme meydana geldiğini duyurdu. Deprem sırasında altı kişi yaralandı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Balıkesir’in Sındırgı İlçesindeki Deprem Sonrası Hasar Tespiti

Manisa Valiliği, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde gerçekleşen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından bazı binalarda hasar oluştuğunu ve yollarda kayaların düşmesine bağlı göçmeler meydana geldiğini duyurdu.

Evlerde Hasar ve Göçen Yollar

Sındırgı’da yaşanan 6.1 büyüklüğündeki sarsıntının, Manisa ilinde de etkileri hissedildi. Manisa Valiliği, Akhisar ilçesindeki Akkocalı Mahallesi’nde, aralarında kullanılmayan 3 tek katlı evin de bulunduğu toplam 8 yapının zarar gördüğünü bildirdi. Ayrıca, Gördes’in Evciler Mahallesi’nde 2 ve Çiçekli Mahallesi’nde 1 bina da hasar kapsamına alındı. Yine, Sarıaliler Mahallesi’nde meydana gelen kaya düşmesi sonucunda bir yolun geçici olarak ulaşıma kapandığı belirtildi.

Yaralıların Durumu ve Diğer İllere Yansıyan Etkiler

Kırkağaç’ın Hacet Mahallesi’nde 5 müstakil evin duvarlarında çatlakların oluştuğu ifade edilirken, Salihli’nin Taytanlı Mahallesi’nde de 1 evin bahçe duvarının zarar gördüğü kaydedildi. Deprem anında panikleyerek kaçmaya çalışan 6 kişinin de yaralandığı, ancak bu kişilerin sağlık durumlarının ciddi bir tehdit oluşturmadığı açıklandı.

Bu gelişmeler, bölgedeki deprem riskine olan duyarlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Manisa Valiliği, yaşanan olumsuzluklar ve hasar tespit çalışmaları hakkında güncel bilgilendirmelere devam edeceğini duyurdu.