Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü İşbirliğiyle “2025 Türkçe Yaz Okulu Programı” Gerçekleştirildi

    Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü, “2025 Türkçe Yaz Okulu Programı” düzenledi. 9 farklı ülkeden 15 öğrenci C1 düzeyinde Türkçe eğitimi aldı. Katılımcılar, Türk kültürüne dair etkinlikler ve Balıkesir’in tarihi mekanlarını ziyaret etme fırsatı buldu. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, öğrencilere hoş geldin dedi.

    Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü, "2025 Türkçe Yaz Okulu

    Balıkesir Üniversitesi’nde Türkçe Yaz Okulu Programı Düzenlendi

    Balıkesir Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında yapılan iş birliği doğrultusunda, Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde “2025 Türkçe Yaz Okulu Programı” gerçekleştirildi. Bu program, Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilirken, C1 seviyesinde Türkçe öğrenen 9 farklı ülkeden 15 öğrenci katılım gösterdi.

    Öğrencilere 60 Saatlik Türkçe Eğitimi

    TÖMER Müdürü Dr. Nazmi Şen tarafından sunulan toplamda 60 saatlik Türkçe eğitimine katılan öğrenciler, Öğr. Gör. Merve Binay’ın koordinatörlüğünde Türk kültürüne dair çeşitli unsurların tanıtıldığı etkinliklerde de yer aldılar.

    Balıkesir’in Tarihi ve Kültürel Mirası Tanıtıldı

    Program boyunca öğrenciler, Balıkesir’in merkezindeki tarihi ve kültürel yerlere yaptıkları ziyaretlerle bölgenin zengin mirası hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi, Karesi Atatürk Evi ve Balıkesir Lisesi Keşşaflar Müzesi gibi önemli yapılar öğrencilerin ilgisini çekti. Ayrıca, Havran Kent Müzesi, Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi, Antandros Antik Kenti ve Altınoluk’a da gezi düzenlendi. Katılımcılar, diğer önemli turizm destinasyonları olan Ayvalık ile Çanakkale’deki Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi’ni de ziyaret etti.

    Geleneksel Türk Sanatları ile Tanışma Fırsatı

    Program dahilinde, geleneksel Türk sanatı atölyelerine katılan öğrenciler, keçe yapımı, çini boyama ve ebru gibi uygulamalı dersler aldılar. Ayrıca Türk kahvesi ve Kalburabastı tatlısının yapımına yönelik düzenlenen atölye çalışmaları da büyük ilgi çekti.

    Oğurlu’dan Öğrencilere Hoş Geldin Mesajı

    Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile birlikte öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Rektör Oğurlu, konuk öğrencileri Balıkesir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkçe öğrenen öğrencilerin sundukları imkanlar dolayısıyla üniversite yönetimine teşekkür etti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı