Balıkesir Sındırgı’da Yıkıcı Deprem
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki birçok bina için yıkıcı sonuçlar doğurdu. Özellikle Gölcük ve Kızılgül mahallelerinde birçok yapı kullanılmaz hale gelirken, vatandaşlar zorunlu olarak geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı.
Artçı Sarsıntılar Devam Ediyor
Saat 19.53’te gerçekleşen depremin ardından, sakinler derhal dışarı çıkarak güvenli bir alana yöneldi. Yaşanan artçı sarsıntılarla birlikte, ilçeye bağlı köylerdeki halk da panik içerisinde dışarıya çıkmak zorunda kaldı. Gölcük Mahallesi’nde bazı evlerin yıkıldığına tanıklık edilirken, bu mahalledeki bir caminin minaresinin de devrildiği bildirildi. Depremin ardından, eve giremeyen bazı vatandaşlar parklarda ve meydanlarda konaklayarak geceyi geçirmeye çalıştı.
Düğün Esnasında Yaşanan Korku
Deprem, Gölcük Mahallesi’nde bir düğün sırasında da aniden meydana geldi. Düğün konvoyundaki bazı bireyler, “Düğün sonrası gelini evine götürüyorduk. Eve yalnızca 100 metre kalmıştı, aniden her şey altüst oldu. Herkes araçlarından indi ve dehşeti yaşadı. Birçok evin çöktüğüne tanık olduk” şeklinde duygularını dile getirdiler.
Balıkesir Sındırgı’daki deprem, pek çok aileyi etkileyen bir doğal afet olarak kayıtlara geçti. Vatandaşların güvenliği için yetkililerin acil tedbirler alması gerektiği ifade ediliyor.