İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Sakarya'da selden zarar gören bölgelerde devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Çiftçi, “Şu anda tehlike hala geçmiş değil” diyerek, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yarın 5 il için turuncu uyarı vermeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Sakarya'da okulların iki gün süreyle tatil edildiğini de ifade etti.

Bakan Çiftçi, dünkü yağışlarla birlikte Sakarya'nın Ferizli ilçesinde metrekareye 270 kilogram yağış düştüğünü, bunun büyük bir oran olduğunu belirtti. Sel felaketi sonrası 1621 personel, 617 araç ve 8 bot ile kriz yönetimi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 641 ihbar geldiğini ve bunlardan 573'ünün vakaya dönüştüğünü aktardı.

Çiftçi, sakaryada yaşanan zararları tespit etmek için çalışmalara başlanacağını ve devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu vurguladı. DSİ'nin de bölgedeki dere ıslah çalışmalarını sürdüğünü ve bu tür afetlerde yaşanan can ve mal kaybını en aza indirmek için önleyici tedbirlerin önemini dile getirdi.

Kaynak: İHA