Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Işıkhan, Eski Hükümlü ve Özel Gereksinimli Bireyler İçin İstihdam Projelerinin Başladığını Duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, eski hükümlü ve özel gereksinimli bireyler için ‘Destekli İstihdam Projesi’ ve ‘Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Desteği’ başvurularının başladığını duyurdu. Destek miktarları 580 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, eski hükümlü ve

**Çalışma Bakanı’ndan Eski Hükümlü ve Engellilere İstihdam Desteği**

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile eski hükümlü bireyler ve özel gereksinimi olan kişilerin istihdamına yönelik önemli projelerin hayata geçirildiğini duyurdu. Bu kapsamda, ‘Destekli İstihdam Projesi’ ile birlikte ‘Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Desteği’ için başvuruların başladığını belirtti.

**Proje Detayları ve Destek Miktarları**

Bakan Işıkhan, zihinsel engelli bireyler için oldukça kritik bir adım atıldığını ifade etti. Özellikle serebral palsi, Down sendromu ve otizm gibi durumları olan bireyler için oluşturulan ‘Destekli İstihdam Projesi’ ile bu bireylerin iş hayatına katılımlarını sağlayacak programlar gelişmiş durumda. Ayrıca, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler için de hibe desteği sağlanıyor.

Verilen destek miktarları ise şu şekilde; ‘Engelli Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi’ için maksimum 580 bin TL, ‘Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi’ için 435 bin TL, ‘Korumalı İş Yeri Desteği’ için ise 720 bin TL’ye kadar olan hibe imkânları sunulacak. Bu programların, hedef kitle açısından büyük bir fırsat oluşturduğu değerlendiriliyor.