Türkiye'deki birçok kitabevi, yazar Azra Kohen'in Gazze'de yaşanan trajik olaylarla ilgili yaptığı açıklamalar sonrası, Kohen'in kitaplarını raflardan kaldırma kararı aldı. Kitabevleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden masum sivillerin suçlandığı ifadeler nedeniyle bu adımı attıklarını belirtti.

Burçlar Nuray Sayarı 24 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları- Astroloji Burçlar Nuray Sayarı 24 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları- Astroloji

Kohen'in Sözleri Tepki Çekti

Azra Kohen, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombalı saldırıları hakkında tartışmalı ifadeler kullanmıştı. Kohen, "Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla ile 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağrılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesi yok olmasını diliyorum. Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum. Onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için. İnsan analiz kabiliyeti olan çekilen bir videonun şartlarınızı analiz edebilecek içerikte bir varlık olmalı. Olanı olduğu gibi görmenizi dilerim. Yavrusunu korumayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor" şeklinde konuşmuştu.

Kitabevlerinin Tepkisi

Bu açıklamalar kamuoyunda büyük tepki çekti ve birçok kitabevi, Kohen'in kitaplarını satıştan kaldırma kararı aldı. Bkmkitap da bu boykota katılanlar arasında yer aldı. Bkmkitap'ın internet sitesinde Kohen ve kitapları aratıldığında Filistin ve Filistin meselesiyle ilgili kitapların listelendiği görüldü.

Kitabevleri, yaptıkları açıklamalarda, masum insanların hayatını kaybettiği bu hassas dönemde, suçlayıcı ve yaralayıcı ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu nedenle, toplumsal duyarlılığı korumak adına Kohen'in kitaplarının satışı durduruldu.

Editör: Ercan SOMER