Ayvalık'ta Göçmen Operasyonu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; 37 göçmen ve 6 organizatör, Ayvalık Polisi'nin dikkati sayesinde kıskıvrak yakalandı. Edinilen bilgiye göre; Ayvalık ile Cunda Adası'nı birbirine bağlayan Lale Adası'nda 4 ayrı aracı takibe alan polis ekipleri, şiddetli sağanak yağmur altında gerçekleştirdikleri operasyonda, tümü Afrikalı 37 göçmen ve bu göçmenleri yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na götürmek isteyen 6 organizatörü yakalamayı başardı.

Asfalt çalışması sırasında devrilen kamyonda sürücü yaralandı
Asfalt çalışması sırasında devrilen kamyonda sürücü yaralandı
İçeriği Görüntüle

Kaçış Girişimleri Başarısız Oldu

Yakalanan bazı göçmenlerin kaçmaya çalışması, bölgeye gelen takviye polis ekipleriyle sonuçsuz kaldı. Operasyonda; 4 panelvan tarzı araç, 1 adet lastik bot, 1 adet bot motoru, 1 adet içi akaryakıt dolu yakıt tankı, 3 adet akü, 5 adet şişirme pompası, 2 bot küreği, 9 adet zemin tahtası ve suçtan elde edildiği tespit edilen 134 bin 350 TL ile 2 bin 100 dolar nakit paraya el konuldu.

İnsani Yardımlar ve Yasal İşlemler

Operasyonun ardından Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına götürülen 37 göçmene; yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunuldu. 37 göçmen, haklarında yapılan yasal işlemlerin ardından Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Organizatörler Tutuklandı

Göçmenlerle birlikte yakalanan 6 organizatör ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, göçmen kaçakçılığının önlenmesi için mücadelelerinin aralıksız süreceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı