Ayşe Barım’ın Gezi Parkı Olaylarıyla İlgili Yargı Sürecinde Sağlık Değerlendirmesi Yapılacak

Gezi Parkı olaylarına katılan sanatçıları yönlendirdiği iddiasıyla yargılanan menajer Ayşe Barım’ın sağlık durumu için Adli Tıp Kurumu tarafından mütalaa hazırlandı. Mütalaada, Barım’ın tam teşekküllü hastaneye sevkinin sağlanmasının önemli olduğu belirtildi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Ayşe Barım Hakkında Adli Tıp Mütaalası

Gezi Parkı olaylarında sanatçıları eylemlere katılması için yönlendirdiği ve olayların planlayıcılarından olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan menajer Ayşe Barım hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından mütalaa hazırlandı. Mütalaada, Barım’ın tam teşekküllü hastaneye sevkinin sağlanması istenerek taburcu olduktan sonra sağlık durumu açısından cezaevinde kalmasında sakınca olup olmadığı hususunda değerlendirmenin yapılabileceği aktarıldı.

Olayların Arka Planı

Menajer Ayşe Barım’ın Gezi Parkı olaylarında şirketine bağlı sanatçıları eylemlere katılması için yönlendirdiği ve olayların planlayıcılarından olduğu iddiasıyla ‘cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüse yardım etme’ suçundan 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis talebiyle yargılanması sürüyor.

Adli Tıp Kurumu Mütalaası

Davaya ilişkin Adli Tıp Kurumu 11. İhtisas Kurulu tarafından mütalaa sunuldu. Mütalaada, ‘’İç Hastalıkları, Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Radyoloji-Girişimsel Nöroradyoloji, Gastroenteroloji ve Psikiyatri klinikleri bulunan tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma veya Üniversite Hastanesine sevkinin sağlanarak kilo kaybı etiyolojisinin araştırılması, kesin teşhisinin konulması, önerilen kardiyak işlemlerin sağlanması ve etkin tedavisinin düzenlenmesi gerektiği, hastaneden taburculuğundan sonra son durumunu gösterir ayrıntılı fizik muayene bulgularını içeren sağlık kurulu raporu, yeni yapılacak ekokardiyografi raporu ve tetkiklerinin gönderilmesi sonrasında sağlık durumu açısından cezaevinde kalmasında sakınca olup olmadığı hususunda değerlendirilme yapılabileceği oy birliği ile mütalaa olunur’’ ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı