Kahramanmaraş'ta, ortaokula yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, öğrencilerine siper olmuş olan Ayla öğretmen, 6 kurşunla hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan Ayla öğretmenin, doktorlar tarafından 1 saat boyunca hayata döndürülmeye çalışıldığı öğrenildi. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Fehmi Deniz Çakır, “1 saat müdahalesini yaptık ancak geri dönüş alamadık, maalesef hastayı kaybettik” şeklinde konuştu. Olay, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde, merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi'ndeki Ayser Çalık Ortaokulu‘nda gerçekleşti. Saldırıda Ayla öğretmenin yanı sıra 8 öğrenci de hayatını kaybetti. Yaralı 8 öğrencinin tedavisi ise sürüyor.

Kendini öğrencilerine siper etti

Öğrencilerini korumak için kendisini siper eden matematik öğretmeni Ayla Kara, 2'si kafasında, 3'ü sırtından ve 1'i sağ bacağından olmak üzere 6 kurşunla öldüğü öğrenildi. Ayla öğretmen, dün toprağa verildi.

Doktorlar 1 saat kalp masajı yaptı

Saldırının ardından HG Hospital Hastanesi'ne kaldırılan Ayla Kara'ya doktorların 1 saat boyunca kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştıkları ancak başarılı olamadıkları öğrenildi. Ayla öğretmene 1 saat kalp masajı yapan Doktor Çakır, o anları İhlas Haber Ajansı'na anlattı. Doktor Çakır, 'İhbarı aldığımızda acil serviste bütün ekip olarak bekliyorduk. Ayla öğretmen geldiğinde kalbi durmuş vaziyetteydi. Gerekli sıvı ve kan desteğini sağlamaya çalıştık. 1 saat müdahalesini yaptık ancak geri dönüş alamadık, maalesef hastayı kaybettik” ifadelerini kullandı. Ayla öğretmeni hayata döndürmek için çok çaba harcadıklarını belirten Doktor Çakır, “Akciğerin bir bölümünde havalanma yoktu. O bölgeyi açmaya yönelik tüp takıldı. Genel olarak kalp masajı yapıldı. Kan ve sıvı desteğini sağladık ancak maalesef yanıt alamadık” dedi.

Ev yaptıracaktık cenazesi geldi

Ayla Kara'nın eşi Ramazan Kara da dün İHA'ya yaptığı açıklamada, eşiyle gurur duyduğunu belirterek, “Gurur duyuyorum. Hiç hesapta kitapta yoktu ama hayalleri vardı. Allah yar ve yardımcısı olsun. Burayı çok severdi. Buraya ev yaptıracaktık ama ancak mezarı geldi. Allah'ım şehitlik mertebesine ulaştırsın” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi