Aydın’da Orman Yangınlarına Karşı Denetim ve Devriye Faaliyetleri Artırıldı

Aydın’da orman yangınlarını önlemek amacıyla jandarma denetimleri arttırıldı. Aydın Valiliği tarafından belirlenen yasaklı bölgelere giriş izni gerekecek. Jandarma, İncirliova, Efeler ve Karacasu’da devriye geziyor, ormanlar drone ile gözlemleniyor.

Aydın'da orman yangınlarını önlemek amacıyla jandarma denetimleri arttırıldı. Aydın Valiliği

Aydın’da Orman Yangınları İle Mücadele Denetimleri Artıyor

Aydın’da jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanlardaki denetimler artırıldı.

Orman Yangınlarını Önleyici Tedbirler

Aydın Valiliğinin 2025/1 Sayılı Orman Yangınlarını Önleyici Tedbirler konulu kararı kapsamında, 01.06.2025-31.10.2025 tarihleri arasında belirlenen bölgelerdeki alanlara girişlerin yetkili makamların iznine tabi olacağı bildirildi.

Devriye Faaliyetleri ve Kontrol Çalışmaları

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla devriye faaliyetlerine devam ediyor. Vatandaşların orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleri almaları konusunda bilgilendirildikleri öğrenildi. Özellikle İncirliova, Efeler ve Karacasu ilçelerinde yapılan devriye faaliyetleriyle, ormanların ve hayvanların doğal yaşam alanlarının İHA ve Drone ile sürekli kontrol edileceği belirtildi.

Vatandaşların Dikkatine

Jandarma ekipleri, ormanlık alanlarda tedbirlerin artırılması gerektiğini ve bu alanların korunmasına yönelik vatandaşların duyarlılığının önemini vurguladı. Herkesin, orman yangınlarına karşı dikkatli olması ve yangın öncesi tedbirleri alması gerektiği ifade edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı