Doğu Türkistan İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, gökyüzüne mavi ve beyaz balonlar salarak Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.
Öğrenci Kulübü Etkinliği ile Destek Oldular
Etkinlikte, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Göktaş da yer aldı. Göktaş, Yeni Eksen Öğrenci Kulübü tarafından gerçekleştirilen bu farkındalık faaliyetinde, “Mazlum coğrafyaların gülmesi için güçlü ve bir arada olmamız şart.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Doğu Türkistan’ın gizemli bir yer olduğunu belirten Göktaş, oradan gelen bilgilerin sınırlı olduğuna dikkat çekti.
Göktaş, “Osmanlı’nın yıkılmasından bu yana, gönül coğrafyamız olan Ortadoğu, Orta Asya ve Balkanlar’da kan ve gözyaşı durmuyor.” diyerek, bu coğrafyalardaki mazlumların bizden beklentilerinin olduğunu vurguladı. “Bizim bir arada durmamız ve güçlü olmamız hayati önem taşıyor. Zalimler günümüzde maalesef güçlü. Biz Müslümanlar olarak, mazlumların yanında yer almak zorundayız.” diyerek birlikteliğin önemine değindi.
Öğrenciler Farkındalık İçin Balonları Gökyüzüne Bıraktı
Prof. Dr. Göktaş’ın konuşmasının ardından, etkinliğe katılan öğrenciler, ellerindeki mavi ve beyaz balonları gökyüzüne bırakarak, Doğu Türkistan’daki zulme dikkati bir kez daha çekmiş oldular. Bu anlamlı etkinlik, katılımcılara duyarlılık kazandırmayı ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.

