Astrolojide Evlilik Zamanı

Ne zaman evleneceğimiz, kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesin çok merak ettiği bir konudur. Bu soruya cevap olabilecek her şeyi doğum haritamızda bulabiliriz. Peki, bir astrolog, doğum haritasındaki verilere göre evlilik zamanını nasıl belirliyor?

Astroloji de her şey birinci evin yükselen burç olarak kabul edildiği, doğum zamanına bağlı olan doğum haritasıyla başlar. Bu harita yükselen burç ne olursa olsun, hangi zodyak burcunun ve gezegenin yaşamınızın hangi bölümünü kontrol ettiğine dair bilgiler sunar. Astroloji;  zenginlik, sağlık, kariyer, eğitim, çocuk ve evlilik gibi özel hayatın konularını simgeleyen 12 eve sahiptir. Aynı zamanda 12 eve karşılık gelen 12 zodyak burcu da bulunmaktadır.  

Doğum Haritasında 2. 7. Ve 11. Evler

Doğum haritasında 2. 7. ve 11. evlerinde görülen birtakım evlilik konuları mevcuttur.
2. ev aile hayatını temsil ederken, 7. ev evlilik hayatını gösterir ve 11. ev umutları ve istekleri gösterir. İstekleriniz şu anda evlenmek için yoğunsa, bunların hayatınızda gerçekleşmesini 11. evde gösterecektir.

Şimdi, yükselen evine yükselen burcuna bağlı olarak, hangi evin bu üç evin etkisini yok ettiğini görebiliriz.

Güneş, Satürn ve Venüs

Doğum haritasında yükselen yengeç ise veya 2. evi Güneş (Aslan) yönetiyorsa, 7. evi Satürn (Oğlak) yönetiyorsa ve 11. evi Venüs (Boğa) yönetiyorsa. Bu gezegenlerden ve bunların burcunuzdaki durumlarından hangisini seçer iseniz, evlenip evlenmeyeceğinizi bulabilirsiniz. Daha sonra, evlilik zamanlamasını bulmak için bu üç gezegenin bu gezegenlere ne zaman geçeceğini takip ederek bulabilirsiniz. Hayatınızda bu üç eve iyi davranın. 

Unutmayalım, burçlardaki gezegenler her zaman hareket halinde olur, bu yüzden Güneş, Satürn ve Venüs bu üç evden (2. 7. 11.)  herhangi birisine geçtiğinde hayatınızda evlilik konuları tetiklenecektir. Satürn Aslan'da ise, Güneş Boğa'da olur ve Venüs Oğlak'ta beraber transit geçişte yaşınız 26 olduğunda, bu üç gezegenin evlilikle hizalandığı 30 günlük gibi kısa bir dönem belirtilebilir.

Venüs ve Jüpiter

Ayrıca Venüs ve Jüpiter gezegenleri de evlilik göstergeleri taşıyan önemli gezegenlerdir. Jüpiter ile Venüs sevgiyi ve büyümeyi temsil eden pozitif gezegenlerdir. Bu nedenle 7. evinizden geçen bu gezegenlerin evlilik ihtimalini artırması söz konusudur. 

Editör: TE Bilisim