Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Artvin’de Atmaca Geleneği Nesilden Nesile Devam Ediyor

    Artvin’de nesiller boyu süregelen atmaca geleneği, Abdullah Çiçek gibi belgeli atmacacılar tarafından yaşatılıyor. 5 bin kişilik bir topluluk, atmacaların göç dönemini avlanarak değerlendiriyor; bu gelenek, aile bağlarıyla güçleniyor ve genç nesillere aktarılmaya çalışılıyor.

    Artvin'de nesiller boyu süregelen atmaca geleneği, Abdullah Çiçek gibi belgeli

    Artvin’de Nesillerdir Sürdürülen Atmaca Geleneği Devam Ediyor

    Artvin’de köklü bir geçmişe sahip olan atmaca geleneği, yerel atmacacılar tarafından yaşatılmaya ve nesilden nesile aktarılmaya devam etmekte.

    Abdullah Çiçek’ten Kuşaklar Arası Geçiş

    Çocukluğundan beri bu geleneğin içinde olan Abdullah Çiçek, ailesinden aldıkları mirası koruma çabası içerisinde. Dedesi ve babası gibi, genç nesillere atmaca kültürünü öğretmeye çalışan Çiçek, bu tutkunun kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı. “Evde herkes kedi köpek beslerken, biz atmacayı tercih ediyoruz,” diyen Çiçek, atmacaları yakaladıktan sonra bakımını yaparak tekrar doğaya salmanın kendileri için bir yaşam biçimi haline geldiğini belirtti.

    Artvin ve Rize’de 5 Bin Kişilik Topluluk

    Rize ve Artvin illerinde, yaklaşık 5 bin kişinin atmaca geleneğiyle aktif olarak ilgilendiği bilgisi paylaşıldı. Abdulah Çiçek, her yakalanan atmaca için beslenmenin zorunlu olmadığını, sadece sağlıklı olanların bir süre tutulduğunu ifade etti. Bu süreçte sabırla dağlarda beklediklerini ve bu deneyimden büyük zevk aldıklarını vurguladı.

    Sezon sonunda ise yakalanan atmaca kuşları, doğal yaşam alanlarına bırakılarak gelenek devam ettirilmiş oluyor. Yerel halk, bu eşsiz kültürün geleceğe taşınabilmesi için genç nesillere de bu değerin tanıtılmasını büyük bir istekle bekliyor.