Ardahan’da Ekmek Satışı Üzerine Denetim Hamlesi
Ardahan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, şehirde ekmek satış yapan fırınlara yönelik geniş kapsamlı denetimlerin başlatıldığı bildirildi. Denetimlere, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık ve Ticaret Müdürlüğü ekipleri de katılım sağlıyor.
Ekmek Üretimi ve Hijyen Standartları İtlaf Ediliyor
Ardahan’da, vatandaşların sağlığını doğrudan etkileyen ekmek ve unlu mamuller üreten işletmeler, çeşitli açılardan denetimden geçiriliyor. Bu denetimlerde, hijyen koşulları, işletmelerin kayıtlılık durumları, ürün izlenebilirliği, satış fiyatları ve yasal normlara uygunluk gibi kriterler değerlendiriliyor.
Özellikle Temizlik Kontrol Ediliyor
Zabıta ekipleriyle birlikte Tarım ve Orman, Sağlık ve Ticaret Müdürlüğü personnelinin katılım gösterdiği bu denetimlerde, fırın imalathanelerinin temizlik durumu başta olmak üzere birçok faktör titizlikle incelendi. Ekmeklerin belirlenen gramajlara uygunluğunun da test edildiği denetimlerde, eğer eksiklikler tespit edilirse işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapılarak, düzeltme için belirli bir süre tanındı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı