Ardahan'da Beyaz Kelebeklerin Görsel Şöleni: Ölüm Uçuşu
Ardahan'da Kura Nehri kıyısında her yıl tekrarlanan ve beyaz kelebeklerin ‘ölüm uçuşu' bu yıl görsel bir şölene dönüştü. Yüz binlerce ‘bir günlükler' akşam saatlerinde köprüyü sararak kar yağışını andıran bir manzara oluşturdu.
Kelebeklerin Kısa Ömrü ve Uçuşları
Kentte genellikle Kura Nehri kıyısında toplanan bu beyaz renkli kelebekler, kısa ömürleri nedeniyle ‘bir günlükler' ya da ‘Mayıs sineği' olarak adlandırılıyor. Havanın kararmasıyla birlikte Ardahan Köprüsü ve Ardahan Kalesi'nin etrafında toplanmaya başlayan kelebeklerin sayısı, dakikalar içinde yüz binlere ulaşıyor.
Görsel Şölen ve İzleyiciler
Nehrin yüzeyinden köprüye doğru sürü halinde uçan kelebekler, köprü üstünde yaklaşık yarım saat geçirdikten sonra topluca ‘ölüm uçuşu' yaparak hayatlarını sonlandırıyor. Bu anı izlemeye gelen vatandaşlar, yoğun kelebek sürüsünün etkileyici manzarasını kaydetmek için mücadele etti. Bazı izleyiciler ise kelebeklerin yoğunluğundan korunmaya çalıştı.
Kadir Kıranşal isimli bir vatandaş, 'Kelebeklerin ölüm uçuşu adeta kar yağışını andırıyor. Bu aslında sonbaharın geldiğinin ve havaların soğuyacağının habercisidir' dedi.
Kura Köprüsü'nün demir korkuluklarına takılan kelebeklerin örümcekler tarafından yakalanma anları da ilginç görüntüler oluşturdu.





