Fenerbahçe, Süper Lig’in 2. haftasında Konyaspor’u 4-2 mağlup etti ancak karşılaşmada yaşanan sakatlıklar galibiyet sevincini gölgeledi. Sarı-lacivertliler, Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio’nun sağlık durumlarıyla ilgili resmi bilgilendirme yaptı.

Fenerbahçe Futbol Direktörü Oğuz Çetin’in verdiği bilgilere göre Kerem Aktürkoğlu, Konyaspor maçında kafasına aldığı darbenin ardından beyin sarsıntısı geçirdi. Milli futbolcu FIFA tarafından önerilen “Concussion Protocol” kapsamında takip edilecek. Bu protokolün en az 10 gün sürmesi bekleniyor.

Kerem Aktürkoğlu Lyon maçında yok

Kerem’in sahalara dönüş tarihi yapılacak kontrollerden sonra kesinleşecek. Ancak minimum 10 günlük süre dikkate alındığında milli futbolcunun 26 Ağustos’taki Lyon-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi play-off rövanşında forma giymesi mümkün görünmüyor.

Kerem’in 30 Ağustos’taki Samsunspor karşılaşmasını da kaçırması bekleniyor. Fenerbahçe’nin sonraki önemli karşılaşması ise 6 Eylül’de Beşiktaş’a karşı.

Asensio’nun MR sonucu belli oldu

Fenerbahçe’de bir diğer kötü haber Marco Asensio’dan geldi. İspanyol yıldızın yapılan MR kontrolünde sol bacak üst adalesinde zorlanma ve gerilme tespit edildi.

Asensio’nun tedavisine hemen başlanırken Fenerbahçe sağlık ekibinin hedefinin yıldız futbolcuyu 6 Eylül’de oynanacak Beşiktaş derbisine yetiştirmek olduğu açıklandı.

Bu takvim, Asensio’nun da Lyon ve Samsunspor karşılaşmalarını kaçırmasının beklendiğini gösteriyor.

Fenerbahçe-Lyon rövanşı öncesi büyük kayıp

Fenerbahçe açısından sakatlıkların en kritik tarafı ise zamanlama. Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk karşılaşmasında Lyon ile İstanbul’da 1-1 berabere kalmıştı. Rövanş mücadelesi 26 Ağustos Çarşamba günü saat 22.00’de Lyon’da oynanacak.

Fenerbahçe’nin Devler Ligi’ne kalmak için kazanması gereken kritik mücadelede Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio’dan yararlanamaması teknik direktör İsmail Kartal’ın hücum planlarını doğrudan etkileyecek.

Kerem ve Asensio kaç hafta yok?

Kerem Aktürkoğlu: En az 10 günlük FIFA beyin sarsıntısı protokolüne tabi tutulacak. Lyon ve Samsunspor maçlarını kaçırması bekleniyor.

Marco Asensio: Sol üst adalesinde zorlanma ve gerilme var. Kesin dönüş süresi açıklanmadı ancak hedef 6 Eylül’deki Beşiktaş derbisi. Lyon ve Samsunspor maçlarında forma giymesi beklenmiyor