Adana’da Sanayi-Üniversite İş Birliği Güçleniyor
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) arasında, sanayi ve üniversite ilişkilerini güçlendirmeye yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. AOSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreninde, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen protokole imza attı. Törene, her iki kurumun yönetici ve akademisyenleri ile idari temsilcileri de katıldı.
Protokolün İçeriği
İmzalanan protokol, ATÜ’nün akademisyenlerine AOSB’de faaliyet gösteren sanayi işletmelerine danışmanlık sağlama, projeler geliştirme ve teknik analiz yapma gibi birçok alanda destek sunmayı öngörüyor. Ek olarak, öğrencilere uzun dönem staj imkanları ve uygulamalı eğitim fırsatları sağlanacak. Mezunlar ise iş bulma konusunda destek alacak ve firmalarla doğrudan temas kurma olanaklarına sahip olacak. ATÜ’nün Teknoloji Transfer Ofisi, AOSB bünyesinde mekânsal kaynaklardan yararlanacak ve ortak Ar-Ge projeleri ile seminerler düzenleyecek.
İş Birliğinin Önemi
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, bu iş birliğinin sanayicilere araştırma desteği sağlarken, öğrenciler için sektöre geçiş noktasında büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti. Sütcü, “Geleceğin rekabeti bilgi bazlı olacak. AOSB olarak üretimi sadece fiziksel değil, entelektüel bir süreç olarak da görmekteyiz. Bu iş birliği, Adana’nın güçlü geleceği için önemli bir stratejik adım,” dedi.
ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen ise, AOSB ile yapılan bu iş birlikteliğinin, üniversite için sektöre entegrasyon sürecinde kritik bir öneme sahip olduğunu dile getirerek, “Öğrencilerimiz gerçek sektörü yakından tanıyacak, akademisyenlerimiz ise sahadaki ihtiyaçlar için bilimsel çözümler üretebilecek. ATÜ’nün bilimsel birikimini AOSB’nin hedefleriyle birleştirmekten mutluluk duyuyoruz,” şeklinde konuştu.
Yeni Eğitim Fırsatları
Protokol çerçevesinde ATÜ, AOSB’ye yönelik yüksek lisans programları ile MEB onaylı teknik eğitimler ve sürekli eğitim modülleri sunacak. Bu sayede, üniversite ile sanayi arasında bilgi ve deneyim odaklı sürdürülebilir bir iş birliği modeli oluşturulmuş olacak.
Törende AOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya’nın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Nedim Büyüknacar, Yusuf Kara, Mehmet Tosmur, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve ATÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haşim Kelebek ile Genel Sekreter Doç. Dr. Nihat Döngel de bulunmaktaydı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı