Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Antalya’da Ekim Ayı Güvenlik Raporu: Binlerce Yakalanma, Çok Sayıda Ele Geçirme İşlemi Gerçekleştirildi

    Antalya Valisi Hulusi Şahin’in başkanlığında yapılan Ekim ayı asayiş toplantısında, 10 bin 900 olayın aydınlatıldığı, 4 bin 705 aranan şahsın yakalandığı ve 263 operasyonla 395 şüphelinin işlem gördüğü açıklandı. 1 milyon 967 bin TL değerinde ziynet eşyası ve yasadışı maddeler ele geçirildi.

    Antalya Valisi Hulusi Şahin'in başkanlığında yapılan Ekim ayı asayiş toplantısında,

    Antalya’da Ekim Ayı Asayiş ve Güvenlik Toplantısı

    Antalya’nın güvenliği ve asayişine yönelik önemli adımlar atılmıştır. Ekim ayı İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Ekim boyunca güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu birçok şahsın yakalandığı ve farklı suç unsurlarının ele geçirildiği bilgileri paylaşıldı.

    Antalya Valiliği Hükümet Konağı’ndaki bu basın toplantısına, Vali Şahin’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Baz ve Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı Vekili Yarbay Erdinç Karadeniz de katıldı. Kentin güvenliği için yürütülen Eylül ayı asayiş çalışmaları üzerine bilgiler aktarıldı.

    Suç Oranları ve Elde Edilen Başarılar

    Gerçekleştirilen 30 günlük süreçte, 10 bin 900 asayiş olayı meydana geldi ve bu olayların %99,15’i aydınlatıldı. Olayların kategorilerine göre, kişilere karşı 4 bin 67, mal varlıklarına karşı bin 472, millete ve devlete karşı 161, topluma karşı ise bin 865 suç işlendi. Bu süreçte 4 bin 705 aranan şahısın yakalandığı, bunlardan 840’ının tutuklandığı belirtildi. Aynı zamanda, güvenlik güçleri tarafından çeşitli silah ve uyuşturucu maddeleri de ele geçirildi.

    Yapılan operasyonlarda 198 tabanca, 49 kurusıkı tabanca, 352 av tüfeği, 4 bin 279 fişek ve 178 tüfek fişeği imha edildi. Elde edilen çalıntı eşyalar arasında 14 çalıntı otomobil, 49 motosiklet ve 1 milyon 967 bin TL değerinde ziynet eşyası yer aldı. Uygulamalar sırasında, 2 bin 886 işlem gerçekleştirilerek 1 milyon 266 bin kişi ve 1 milyon 699 bin araç sorgulanmıştır.

    Kaçakçılıkla Mücadele Faaliyetleri

    Ekim ayında tam 263 operasyon yapılarak 395 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu işlemler sonucunda 48 kişi tutuklanırken, 26 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Organize suçlar kapsamında 7 şüpheli tutuklandığı bildirilirken, uyuşturucu ve kaçakçılıkla ilgili bir dizi ciddi suçlamalarla ilgili de tutuklamalar gerçekleştirildi. Ayrıca 1,7 ton kaçak tütün ve 9.801 paket kaçak sigara gibi maddeler ele geçirildi.

    Göçmen Kaçakçılığı ve Uygulamalar

    Ekim ayı içinde 14 organizatör hakkında işlem yapıldı ve bunlardan 5’i tutuklandı. Düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlarda 64 kişi yakalanarak gerekli mercilere teslim edildi. Antalya genelinde 130 bin 114 yabancı uyruklu şahsın ikamet ettiği ifade edilmiştir.

    Uyuşturucu ile Mücadele ve Genel Güvenlik Önlemleri

    Antalya’daki güvenlik güçleri, Ekim boyunca uyuşturucu satışıyla etkin bir şekilde mücadele etti. Narkotik ekipleri 1.060 operasyon düzenledi ve 133 kişi tutuklandı. Bu baskınlarda 66 kilo skunk, 21 kilo esrar ve çok sayıda kaçak ilaç ele geçirildi.

    Kente yönelik trafik denetimleri de ihmal edilmedi; 566 bin 482 sürücü kontrol edildi ve binlerce araç hakkında çeşitli idari para cezaları uygulandı. Aynı zamanda, Sahil Güvenlik ekipleri, yapılan denetimlerde 870 gemi ve tekneyi kontrol ederek yasadışı faaliyetlere göz açtırmadı.

    Bu toplantı, Antalya’nın güvenliğini sağlamak ve asayişin sürdürülebilirliğini artırmak açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.