Antalya’da Yolsuzluk Operasyonunda Tutuklamalar
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının 7’nci aşamasında, 5 şüpheli adliyeye çıkarıldı. Bu süreçte şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 2’si serbest bırakıldı.
Soruşturmanın Detayları
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı rüşvet ve yolsuzluk soruşturması çerçevesinde, 14 Ekim sabahı gerçekleştirilmiş olan 7’nci dalga operasyonu kapsamında, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlar neticesinde gözaltına alınan isimler arasında; E.B., eski Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah T. Ç., oğlu Serkan Ç., belediye özel kalem çalışanı M.K., mimar Özlem Y. K. ve şehir plancısı mali müşavir M.A.C. yer aldı.
Adli Sürecin Gelişimi
Emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından, M.K. serbest bırakılırken, diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi. M.A.C. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, E.B., Emrullah T. Ç., Serkan Ç. ve Özlem Y. K. ise savcılığa çıkarıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, E.B. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Emrullah T. Ç., Serkan Ç. ve Özlem Y. K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Antalya’daki bu gelişmeler, şehirdeki yolsuzlukla mücadele çabalarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.