Antalya’da Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Antalya’da düzenlenen Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı’na Vali Hulusi Şahin katıldı. Toplantıda, Antalya’nın AB süreci, projeler ve iş birliği fırsatları ele alındı. Şahin, Türkiye’nin AB üyelik hedefinin önemine vurgu yaparak, iklim değişikliği karşısında alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Antalya'da düzenlenen Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'na

Antalya’da Avrupa Birliği Uyum Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla Antalya’da düzenlendi.

Antalya Valiliği’nin koordinasyonunda, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından ev sahipliği yapılan bu önemli toplantıda, Antalya’nın Avrupa Birliği ile uyum sürecinin ilerlemesi, ilgili kurumların yürütmekte olduğu projeler ve iş birliği fırsatları detaylı bir şekilde değerlendirildi.

“Üyelik Süreci Önemli Fırsatlar Getiriyor”

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinin kritik bir stratejik hedef olduğunu belirtti. Şahin, “Bu süreçte Türkiye önemli adımlar attı. Gelecek dönemde yeni müzakere başlıkları açılacak ve Türkiye, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde yeni aşamalar kaydedecektir. Nihai hedefimiz tam üyelik iken, sürecin kendisi de değere sahiptir. Avrupa Birliği bize standartlara uygun iş yapma ve süreç analizleri konusunda önemli bir yol haritası sunmaktadır,” dedi.

“Antalya İçin Projeler Üretiyoruz”

Vali Şahin, Antalya’nın standartlarının daha da yükselmesi için hem Avrupa Birliği hem de uluslararası organizasyonlar nezdinde çeşitli projelerin hazırlanarak sunulduğunu aktardı. Şahin, “Antalya özelinde projeler geliştirerek bunları Avrupa Birliği ve diğer uluslararası kuruluşlara iletiyoruz. Bu projelerden elde edilen kaynaklar, şehrimizde önemli gelişmeleri hızlandırıyor. Uygun koordinasyonla çalışarak kaynakları daha etkin bir şekilde kullanabiliriz. Böylece yalnızca fon sağlamış olmayacağız, aynı zamanda süreçlerin her aşamasını net bir şekilde belirlemiş olacağız,” ifadelerini kullandı.

“İklim Değişikliğiyle Mücadele Gerekiyor”

Konuşmasının devamında Vali Şahin, küresel iklim değişikliğinin Antalya üzerindeki etkilerine dikkat çekti. “Son dönemlerde yaşanan iklim krizi, Antalya için de ciddi sonuçlar doğuruyor. Geçtiğimiz yaz hiç olmadığı kadar sıcak geçti. Bu duruma uyum sağlamalı ve tarım, turizm gibi sektörlerde projeler geliştirmeliyiz. Yeşil Mutabakat hedeflerine ulaşmak için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor. Kaliteli projeler üretmek ve global gelişmeleri takip etmek, hepimizin sorumluluğudur,” dedi.

Toplantının ardından, farklı kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen projelere dair sunumlar gerçekleştirildi. Program süresince Vali Hulusi Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Avrupa Birliği odaklı projelerin sergilendiği stantları ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ATSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bu önemli etkinliğe Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Vali Yardımcıları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, ATSO Başkanı ve birçok kurum müdürü ile STK temsilcileri katılım sağladı.