Başkentte Yılın Son Süper Ay Görüntülendi
Bu akşam, Ankara’nın gökyüzünde yılın son Süper Ay’ı etkileyici bir şekilde sergilendi. O esnada, bir yolcu uçağının Ay’ın önünden geçmesi, izleyenlere unutulmaz bir görsel şölen sundu.
Göz Alıcı Görünüm
Akşam saatlerinde, Ay Dünya’ya en yakın konumuna ulaştı. Bu durum, Ay’ın normalden yaklaşık yüzde 30 daha büyük ve parlak görünmesine yol açtı. Böylece, başkentte bulunanlar, bu nadir astronomik olayı gözlemleme şansını elde etti. Tam o anda, semalarda uçan bir yolcu uçağının Ay’ın önünden geçişi, kartpostallık bir manzara oluşturdu.
Ankara sakinleri için bu görsel şölen, sadece bir doğa olayı değil, aynı zamanda anılarla dolu bir akşamın parçası haline geldi. Yılın son Süper Ay’ının keyfini çıkarmak üzere toplanan vatandaşlar, bu eşsiz manzarayı unutulmaz kılmak adına fotoğraflar çekmeyi ihmal etmedi.


