Denizli’de trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Ali Körnes’in organları, yedi hastaya umut oldu.

Editör
3 Dakika Okuma
Denizli’de trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Ali Körnes’in organları, yedi hastaya umut oldu.

Denizli’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ali Körnes’in organları, yedi hastaya umut oldu

Denizli’de geçirdiği trafik kazası sonucunda hastanede sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden 49 yaşındaki Ali Körnes’in ailesi tarafından bağışlanan organları, Denizli Devlet Hastanesi’nde alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen yedi hastaya umut sağladı.

13 Ocak’ta geçirdiği trafik kazası sonrası Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ali Körnes, yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen Körnes’in 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından ailesiyle yapılan görüşmeler neticesinde Ali Körnes’in organları bağışlandı. Bunun ardından İzmir ve Muğla’dan gelen ekipler tarafından 2 kornea, 2 böbrek, kalp, ince bağırsak ve karaciğer alınarak İzmir’de ve Muğla’da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Organ bağışı ile organ bekleyen hastalara yeni bir yaşam imkanı verebiliriz

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Ali Körnes’in ailesine başsağlığı dileyerek organ bağışında bulundukları ve bu konudaki duyarlılıkları için teşekkür etti. Öztürk, organ bağışının hayati önemine vurgu yaparak, “Sağlık Bakanlığımızın güncel verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 33 bin hasta organ beklemekte olup her organ bağışı bu hastalara yeni bir hayat olmaktadır. Bazı hastalıkların tedavisi yalnızca organ nakli ile mümkün olup ne yazık ki her gün 3 ila 4 vatandaşımız organ bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Bu nedenle her bağış, kelimenin tam anlamıyla yeni bir hayat demektir. Denizli’de 2025 yılında tespit edilen 27 beyin ölümüne karşılık 13 kişinin organları bağışlandı. 2026 yılının ilk bağışı da bu yapılan bağışla birlikte bugün gerçekleşti ve 7 hastaya umut oldu. Organ bağışında en büyük eksikliğin kadavradan bağış olduğunu görmekteyiz. Müdürlüğümüz olarak yürüttüğümüz ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi’ çerçevesinde sağlık ekiplerimizin çabası ile organ bağışının önemini anlatmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda buradan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Organ bağışıyla birlikte özellikle kadavradan nakillerin artmasını sağlayabilir, organ bekleyen hastalara yeni bir yaşam imkanı sunabiliriz. Öldükten sonra bir insanın canına can katabileceğimizi düşünerek hayattayken organlarımızı bağışlayabiliriz. Organ bağışı artık e-devlet üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Organ bağışı bireysel bir karardır, bu karar kişinin vasiyeti niteliğindedir. Yeni sistemde bağışçıların birinci derece yakınları öncelikli konumda olacak, organları nakil için kullanılan kişilerin yakınları, acil organ bekleyenler hariç, listede öncelikli olacaklar. Ben buradan vefatı sonrası organ bekleyen hastalara umut olan Ali Körnes’e Allah’tan rahmet, organ bağışında bulunarak örnek olan yüce gönüllü ve kederli ailesine duyarlılıklarından dolayı şükranlarımı sunuyor, baş sağlığı diliyorum” dedi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş