Amasya’da Balıkçı Hamsinin Kilosunu 50 TL’ye Düşürerek Vatandaşları Sevindirdi

1 Min Read

Amasya’da Hamsi Fiyatlarında Tarihi Düşüş

Amasya’da bir balıkçı, Karadeniz’den gelen taze hamsinin kilogramını 50 TL’ye düşürerek dikkat çekti. Bu haberi duyan vatandaşlar, taze balıkları almak için balıkçının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Balıkçıdan Halk İçin Özel Fırsat

Karadeniz’e doğrudan kıyısı bulunmayan bir şehirde, Mehmetpaşa Mahallesi’nde balıkçılık yapan Gökhan Aykurt, “Bugün hamsinin fiyatını 50 TL olarak belirleyerek halkımızın balık tüketimini arttırmak amacıyla harekete geçtik. Bu yıl hamsi bol ve bereketli. Sağlık açısından hiçbir riski bulunmayan bu doğal besin ile Amasya halkını balığa doyurmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların Yüzleri Güldü

Balıkçı dükkanına sabah ilk iş olarak gelen Hatice Alp, “Allah, Karadeniz’den su yerine hamsi vermiş” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Hamsinin fiyatındaki bu ani düşüşten son derece memnun kalan Bekir Durmaz da, “Ben bu balıkçının komşusuyum ve 22 yıldır burada yaşıyorum. Böyle bir indirim kampanyasına daha önce tanık olmadım” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Yerli halkın balık ihtiyacını karşılama konusunda önemli bir adım atan Gökhan Aykurt, Amasya için bu durumun büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version