Yeşilay Oryantiring Kulüpler Türkiye Şampiyonası

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yeşilay Oryantiring Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda, Aliağalı sporcular 6 Türkiye derecesi elde etti. Şampiyona, Denizli Honaz Dağı, Cankurtaran Yaylası Karataş Köyü ve şehir merkezinde üç gün boyunca devam etti. 52 ilden toplamda bin 350 sporcu organizasyona katıldı. Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde antrenör Harun Altun yönetiminde hazırlanan 35 sporcu, bu önemli organizasyonda ilçeyi başarıyla temsil etti.

Bireysel ve Takım Başarıları

Aliağalı sporcular, bireysel yarışlarda önemli başarılar elde etti. E 16 A Kategorisi‘nde Eymen Vatansever Türkiye üçüncüsü, E 20 A Kategorisi‘nde Kayra Mete Sakaoğlu Türkiye üçüncüsü oldu. E 35 Kategorisi‘nde Veli Emre, sprint, orta ve uzun mesafe etaplarında Türkiye ikinciliği kazandı. E 40 Kategorisi‘nde Tolga Hasançebi sprint etabında Türkiye birincisi olurken, E 18 B Kategorisi‘nde Çınar Kırıkkaya genel klasmanda Türkiye ikincisi oldu. K 20 A Kategorisi‘nde ise Büşra Altun genel klasmanda Türkiye birincisi olarak dikkat çekti.

Eymen Vatansever ve Kayra Mete Sakaoğlu, kazandıkları derecelerle Mayıs ayında Kütahya'da yapılacak olan Milli Takım seçme yarışmalarına katılma hakkı elde etti. Takım sıralamasında Aliağa ekibi, Erkek 18 B kategorisi‘nde Türkiye birinciliği, E 35 kategorisi‘nde Türkiye üçüncülüğü, K 16 B ve K 40 kategorileri‘nde ise Türkiye ikinciliği kupalarını kazanmayı başardı.

Antrenör Harun Altun'un Açıklamaları

Antrenör Harun Altun, sporcuların gösterdiği performanstan oldukça memnun olduğunu belirterek, 'Zorlu bir sezonun ardından emeklerimizin karşılığını kupalar ve Milli Takım seçmelerine gönderdiğimiz sporcularla aldık. Desteklerinden dolayı Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş'a ve ulaşım desteği sağlayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkür ederiz. Önümüzdeki sezon da daha çok sporcuya ulaşmak ve Oryantiring branşını tanıtmak için azimle çalışmaya devam edeceğiz.' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı